Baráti társasággal mentünk, hatan látogattuk meg az éttermet az étteremhét extra keretében. Sajnos több oldalról is csalódás volt mindannyiunk számára.
Az első kellemetlenség rögtön az elején ért bennünket, mikor az italrendelésnél kikértünk kettő üveg fehérbort, mely a szervírozásnál erősen szoba-hőmérsékletű volt! Ezt tapasztalva, rögtön jeleztük a pincéreknek, s kértük, hogy legalább akkor jeget szeretnénk kérni(ahogy azt kértünk alapból is az italrendeléskor). Ezt a kérést nem tudták teljesíteni csak többszöri emlékeztetésre, illetve körülbelül 10-15 perc elteltével. Tény és való, hogy a hely teltházhoz közel volt, de egy ilyen kategóriájú étteremnek azt tudni kell kezelni véleményem szerint. (A későbbiekben rendelt üvegek már be voltak hűtve, azok már rendbe voltak.) Az ételek szervírozásánál szórványosan, de ahol kaptunk bármiféle tájékoztatást az aktuális fogásról, ott is "elhadarva" tették azt. Az hogy maguk a fogások, tányér összeállítások kinek mennyire tetszettek, ki mennyire volt megelégedve.... ízlések és pofonok, mindenkinek más, de számunkra 1-2 kivétellel(leves és deszert) nemigazán nyerték el a tetszésünket. Az előételek közül kifejezetten kemény, szinte rághatatlan és nagyon zsíros volt a malacfül, amit ettünk már jobb formában, ötletesebben(pl. rántva) is elkészítve máshol. (Mondom mindezt úgy, hogy volt már szerencsénk pár Michlen csillagos étteremben degusztációs menüsort végigkóstolni.)
Összességében jól éreztük magunkat -nem vagyunk az a fajta reklamálós társaság- , de kaptunk már ennél figyelmesebb kiszolgálást és kreatívabb, jobb ízeket is máshol, akár "alsóbb" kategóriájú étteremben is. Csalódást csupán azért érzek, mert volt egyfajta "elvárásunk" a hellyel kapcsolatban(különös képpen S.Ákos munkásságát ismerve), de azt több ponton sem teljesült.
Tamás
- 2025. november 24., hétfő 09:57