Textúra étterem - Budapest

Textúra étterem - magyar, nemzetközi konyha

Képek az étteremről

Online foglalás nem lehetséges.


További infók közvetlen az étterem weboldalán:
https://www.texturaetterem.hu

Textúra étterem

1051 Budapest, Sas utca 6.

Textúra étterem
Sas utca 6. , 1051 Budapest

A Textúra az a hely, ahol a csúcsgasztronómia teret ad a játékosságnak, kísérletezésnek és felfedezésnek, amely tükröződik minden fogásban, és az étterem minden szegletében.

Konyhánk hazai alapanyagokat használva visszanyúl olyan régi, hagyományos eljárásokhoz, mint az abálás, füstölés vagy a konfitálás, ezt ötvözi a modern nemzetközi konyha összetevőivel és technológiájával. Az eredmény egy lenyűgöző és kísérletező konyha, amit Sárközi Ákos Michelin-csillagos executive séf személye garantál!
Borválasztékunkat Juhász Krisztián sommelier válogatott magyar és külföldi borokkal, egyedi és organikus, természethű tételekkel teszi izgalmassá.
A “Textúra” név kifejezi az étterem egész koncepcióját, ugyanis éttermünkben és fogásainkban is felfedezhető a modern művészet, a könnyedség és a spontaneitás, valamint a játék
az alapanyagok különböző textúrákban történő megjelenítésével.
Horváth Tamás, Kalocsai Zoltán és Sárközi Ákos

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,8

(60 értékelés)


Konyha

4.8

Kiszolgálás

4.8

Hangulat

4.8

"Tapasztalat Étteremhét"

2,5
Konyha: 3 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 3
Nos, az egyszer biztos, hogy nem ezzel az összetételű csapattal nyertek michelin csillagot. Bár elmondhatnám, hogy meggyőztek arról, hogy be kell üljek egyszer a degusztációs menüt megkóstolni, de sajnos pont az ellenkezőjéről sikerült. Asztal elfoglalását követően min. 10 perc telt el mire az egy kupacban beszélgető felszolgálók közül az egyik odamerészkedett. Köszönöm az "ajándék vizet" , mert ha sz nincs nem tudtam volna mit inni,hiszen itallap nem járt a kezeim között és mivel a felszolgáló sem érdeklődött ebbéli igényemről, így gondoltam nem is zavarom ezzel. Az előétel az iróban sült hal a félig sikerült megpárolni mini kelkáposztával és a füstölt tojássárgás öntettel. Az étel összességében nagyon sós és savanyú volt, sajnáltam a halat. A főétel a császárhús a puliszkával és juhtúrós öntettel.. A hús jó volt. A jus ("zsü") amit köré öntöttek ehetetlenül sós ..próbáltam kimenteni belőle a husit. A puliszkát minimum körbe kellett volna pirítani ..és hála az ehetetlenül sós jus-nek és juhtúrós mártasnak ez az étel is élvezhetetlen kategóriába sodródott. Nah és a desszert , a mézeskrémes (?) minden volt csak az nem. Egy vékony piskóta lapon valamiféle melaszos karamelles csoki "krém" amihez társult a savanykás baracklekvár és a beazonosíthatatlan melszos balzsamecet? A desszert volt a menü legnagyobb csalódása.. az egész ízvilága savanyú keserűbe ment.
Gáspár Linda - 2025. április 06., vasárnap 13:29

"Ajánlás"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Megmondom őszintén, nagyon meglepő volt beleolvasni az értékelésekbe, hiszen mi abszolút a mások által írt tapasztalatok ellenkezőit éltük meg. Az éttermi hét során szinte az első nap látogattunk el az impozáns étterembe. A belső elrendezés nagyon magával ragadó volt, és letisztult. A pincérek viselkedése nagyon profi és nyugodt volt, minden ételt alaposan körülírtak és elmeséltek. Mi az ötfogásos lehetőséget választottuk, és nagyon szuper élményben volt részünk. Az ételek folyamatosan egymást múlták felül: új ízek és ízkombinációk, különböző textúrák – egyszerűen fantasztikus volt. Nekem személyes kedvencem volt a „meglepetés” névre hallgató fogás, ami valójában egy uborkasaláta volt, de szinte egy fagylalt volt, finom ropogós elemmel. Nagyon nehéz körbeírni, de amikor belekóstoltam, tudtam, hogy egyértelműen a menüből kiemelkedő fogás volt. Ebből következően nem maradt el a meglepetésélmény sem. A mézes krémes desszertet szeretném még nagyon kiemelni, hiszen abban annyiféle halmazállapot, elem, íz és szín jelent meg, hogy amikor már azt hittem, a menü végéhez közeledve, hogy már csak egy szokványos desszert következik, még egy utolsó extra meglepetésélményben lehetett részem. Részemről én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szuper éttermet, és alig várom, hogy a jövőben visszatérhessek. Köszönjük szépen ezt a szuper élményt!
Szajka Bendegúz - 2025. április 03., csütörtök 10:13

""

4
Konyha: 4 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 3
Ha jól tudom először vett részt az étterem az étterem héten. Ez például számomra és a párom számára egy szuper lehetőség volt, mert az utóbbi időben kezdtünk el gyakorlatban is ismerkedni a különböző fine dining koncepciójú éttermekkel. Korábban nem jártunk a Textúrában, ez egy remek lehetőség volt. Voltak elképzeléseink, hogy majd mi vár ránk. Gondoltuk, hogy hasonló élményben lehetünk részesek, mint azok akik egy degusztációs menüsort kóstolnak végig, hiszen az étterem biztos törekszik majd a színvonal magas minőségére mindegy, hogy a vendég 40 vagy 140 ezer forintot fizet az élményért. A személyzet végtelen kedves volt. Az ételek finomak voltak. Mégis elmaradt a “hűha” élmény. Az élménye annak, hogy ez valami más, ez valami különleges. Nem azt éreztük, hogy egy élményben van részünk, hanem, hogy ettünk egyet. Hiszen rájöttünk, hogy nem mindenki ugyanazt a lehetőséget látta abban, hogy a Textúra részt vett az étterem héten, mint mi. Amikor mi érkeztünk, csakhamar mellettünk foglalt helyet 1 vagy 2 kiscsalád nagyjából egy 1,5 és egy alig pár hónapos babával. Az élményünk így székcsikorgatással, sírással, 5 percenkénti evőeszköz leeséssel és a meghittség teljes hiányával telt. Írom mindezt úgy, hogy a személyes éltünkben a babák, gyerekek nagyon fontos helyet foglalnak el. Kellemetlennek éreztük volna, ha emiatt kérjük, hogy ültessenek máshova. Nem is tudom hogyan magyarázzam meg, nem tudom, hogy az étteremhéten kívül is ilyen élményben lett volna részünk itt. Csak azt gondolom, hogy nem mindenki jött ide olyan izgatottsággal, érdeklődéssel mint mi. Van aki csak jött egyet enni, mert most olcsóbb, ismerik Sárközi Ákos nevét, később baráti körben elmondhatják, hogy a babáikkal ettek egyet itt. Nem tudom jót tett e ez a részvétel az étteremnek, mi picit szomorúan jöttünk el. Köszönjük ha ez eljut az étteremhez.
Mucsi Vanda - 2025. március 30., vasárnap 08:49

"Étterem héten a Textúrában"

3
Konyha: 4 Kiszolgálás: 2 Hangulat: 3
Rúzsfoltos pohár, flegma pincér, gyenge borszervíz. Kiemelkedő főétel, újragondolt desszert.
Zsigmond Zsanett - 2025. március 30., vasárnap 08:09

"Textúra "

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
I was so happy to see Textúra on this year's Dining City. Few years back, after it has just opened I got invited by my friend for a dinner. We both love our food and we expected fine dining portions, so we both have ordered a soup with our starter and a couple of extra desserts. After our dinner we ended up in St Andrea, for an another dinner we were soo disappointed with the portions. We love the flavours the presentation, the service was great the desserts were outstanding! We just old fashioned and we want to feel we had a dinner after dinner. We said we "never" return after a such disappointing portion size. I feel it's such a fine line, in fine dining! Somehow Costes gets it spot on and Mák get it wrong every time (the only other place I said would not be going back even though I think Mizsei is a genius!) Anyway I was so happy to visit Textúra this time for a very wallet friendly price.I loved the idea of the "málna szörp"coming separately mixable I also loved the bread and I doubled up on it so I am not setting up for myself disappointment. Great soup, amazing pork belly with the "puliszka" (my best main course up to this point)and a nice dessert.Service was great until a single 'walk in' just cause havoc, but they have took it in their stride. It was nice to see Ákos being there and working on a Monday! Somehow it's nice to see that he is that hands on and not just a celebrity chef who pops in to give orders.A professional humility in a very good sense.Humbleness I think is one of the most important in any profession! It was nice to see the portion size have improved as well and nice to see the reasonably priced lunch menu too!!! I will definitely be back!
Greff Csaba - 2025. március 30., vasárnap 07:41

"Nagyszerű élmény"

4,7
Konyha: 4 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Egy újabb kiemelt gasztro helyszín, amelyet az Étteremhét jóvoltából látogathattunk meg. Minőségi enteriőr, igényes fogások és zseniális desszert.
Barna Zoltán - 2025. március 29., szombat 21:52