Felkapott környék, szép utca, megkapó exteriőr, kifogástalan enteriőr és lélektelenség.
Intelligens, előzékenyen, bár kellően bátortalan és remegő kezű felszolgáló személyzet.
1. Az előétel konfitált kacsazúza, savanyú káposzta, korhely mártás.
Az étel valójában egy paprikás mártással tálalt (üres) székelykáposzta, frissítésként friss és egész petrezselyemlevelekkel és zöldhagymával. A mártás kellemes, de nem harmonizál az étel további részeivel. A káposzta rendkívül nehéz, amelyen nem frissít a zöldfűszer. A zúzán enyhe, állott íz, de pont határeset. Az egész egy oda nem illő, generált füsttel megízesítve. Javasolt az étel újragondolása, mert ez ilyen formában értelmezhetetlen. A mártás fölé egy zsírban abált savanyú káposzta, petrezselyemmel frissítve, majd zöldhagymával tálalva harmonikusabb és könnyebb lenne.
2. A főétel malaccsászár, puliszka, juhtúróhab, savanyított hegyes-erős. Szép tálalás, finom ízek, kellemes textúrák. A hús pont annyira semleges ízű, hogy egy falat puliszka mártással, paprikával harmóniát alkosson. A hegyes-erős paprika a nagyüzemi ízeket ismerőknek rég nem látott ismerős lehet, mert ízre kísértetélyesen hasonlít egy bolti pfefferoni savanyúságra - az évszakra való tekintettel szemet lehet hunyni felette. Javasolt a császár szeletelve történő tálalása!
3. A desszert mézes krémes. A kinézet pazar és megkapó. A karamellizált méz sajnos égett volt, így a várt és elvárt, pikáns, édes íz helyett egy bántó, keserű íz volt a tányéron. A baracklekvár savanykás, alig zamatos. A sütemény tésztája és a csokoládé állagra, ízre rendben volt. A tejszínhab ebben az esetben egy íztelen kiegészítő, amely elvett a vizuális élményből. A ropogós formája frappáns, a törökméz-darabkák frappáns és finom ötletek. Az összkép zavaros és kellemetlen ízű. Ajánlott az összetevők gondosabb összepárosítása és nagyobb figyelemmel való elkészítése! Zavaros, figyelmetlen, alulteljesített szint az édes íz hiányával.
4. A mártások remegő kézzel történő tálalása nem javasolt - bizonytalanságot kelt. Ha az étel rendben van ízben és vizualitásban, nincs szükség egy divatjamúlt szolgáltatásra!
BS TC
- 2025. március 29., szombat 19:16