Márton-napra összeállított menüt kerestünk a DiningCity honlapján, és az Andrássy Garden ajánlatára esett a választásunk.
A vacsorához kértem borpárosítást, viszont az üdvözlő italt már csak az előételhez tartozó borral együtt hozták ki. Az előétel füstölt libamell "carpaccio" volt, de sajnos a saláta homokos volt.
A főétel kacsamell "rossini" volt libamájjal, kakukkfüves cukkinikrémmel. A máj nem liba volt, hanem kacsa, a cukkinikrém pedig valójában zöldborsókrém. Szóltunk a pincérnek teljesen tárgyilagosan (nem piszkálódva), hogy nem erre számítottunk, mert az étlapon libamáj és cukkini volt feltüntetve. Azt válaszolta, hogy erről nem ő tehet, de átadja a szakácsnak. Itt le is volt zárva, egyéb választ vagy kompenzációt nem kaptunk, elnézést nem kértek. Igazából abban is kételkedtünk, hogy az előételben szereplő libamell valóban az volt.
(Az étterem hangulatára négy csillagot adtam, de ez nem a konyhán vagy a kiszolgáláson múlt, hanem az enteriőrön.)
Ami igazán bosszant, hogy fel lehetett volna tüntetni a főételnél, hogy pontosan mi is kerül majd az asztalunkra. Persze az nem Márton-napi menü lett volna és valószínűleg mi is más helyet választottunk volna. Ezt nagyon sunyi, turistás étterem húzásnak érzem. Összességében az ételek egyébként finomak voltak, de a fentiek elvették a kedvünket attól, hogy legközelebb is jöjjünk, pedig már régóta szemeztünk a hellyel. Ilyen árkategóriában sokkal jobb éttermek vannak, főleg a DinigCity heteken, figyelmesebb kiszolgálással és pontos étlappal, ahol nem megtévesztésre utaznak.
Kiss Viktória
- 2024. november 14., csütörtök 09:34