Andrássy Garden egy valódi gasztronómiai gyöngyszem, ahol a prémium minőség és a kifinomultság találkozik egy varázslatos konyhában.
Az árak talán magasabbnak tűnnek mint egy átlagos étterem, de az élmény és a minőség páraltan, ez által az ár-érték arány kiváló, hiszen a prémium ételek és a kiváló kiszolgálás összehangolt egységet alkotnak.
A személyzet figyelmessége és készsége kivételes. A vendégszetetetüket minden mozdulatukban érezni lehet és második látogatásunk alkalmával is bizonyították hogy ezt mindig meg is tartják. Elméleztek ránk hogy már jártunk itt és hogy például milyen italt rendeltünk és ez alapján tettek nekünk például ajánlást, ami nagyon jól esett már az első pillanattól.
Az ételek esetében pedig a chéf kreativitása lenyűgöző. Az ételek nem csak ízletesek, de a tálalás is művészi, hisz az ételek elrendezése de még a hozzá válaszott tálak is igazán gyönyörűek. Különösen emlékezetes az előétel, tehát Füstölt libamell "carpaccio", ahol vékonyra szeletelt libamellet kombináltak össze beluga lencsével és bodza zselével. Számomra a kis kockákra vágott zselé egy már-már vicces hangulatott adott elsőnek az ételnek, de az édeskés íze nagyon jól ellensúlyozta a libamell és a lencse ízét.
Továbbá igazán elkápráztatott minket a főétel tehát a Duck breast "Rossini", ahol zsemlegombócon tálaltak egyszer egy rózsaszín kacsamellet ami számomra egy nagyon jól kigondolt kacsamell steak volt, továbbá egy roston libamáj szeletet szintén egy zsemlegombócon. A libamáj igazán különleges volt számunkra, egy már már kenyérre kenhető, vajpuha már már krémet kell elképzelni. Ennek ellenére tökéletesen át volt sütve, a külsején pedig egy enyhén kérgesre piritották ami pedig még jobban feldobta az ízét. Ezen ízeket pedig nagyon jól kiegészítette kakukkfüves cukkinikrém és a grillezet gombaszelet.
Az ételélményen túlmutatva, Andrássy Garden egy kiváló hely, ahol télen is megéri betérni. Most már elérhetőek lettek a téli italok, így mi kipróbáltunk egy alkoholmentes ananászos vajsört, ami a kiváló lélekmelengető ital olyanok számára akik nem akarnak alkoholt fogyasztani, de már nem akarnak egy újabb forrócsokit inni. Ráadásul az ananász ellenére se lett egy túl édes ital, nagyon kellemes volt. De ezen kívül persze alkohols verziók is vannak, például forralt bor, gyömbéres puncs és egy nagyon érdekes RummBumm-ra hallgató ananános és rummos ital. Az utóbbikat még nem próbáltuk, de idővel szerintem ki fogjuk próbálni mindet.
A teljes személyzet figyelmességéről már beszéltem de külön szeretném megemlíteni hogy ismét megkínáltak minket a meleg kenyérkével és habos vajjal amit nagy örömmel fogadtunk, továbbá a vacsora végén pedig megajándékoztak minket egy-egy pohár finom pálinkával is. Ezek nagyon kedves gesztusok voltak, annak ellenére hogy már így is úgy érzetük hogy kiemelkedően figyelnek a vendégeikre.
Andrássy Garden nem csupán étterem, hanem egy élmény, amely összekapcsolja a kivételes konyhaművészetet és a vendégszeretetet.
Antal-Halmai Bianka
- 2023. november 11., szombat 11:52