Remek olasz hangulattal és konyhával várja Vendégeit Budapest frekventált részén, a Vásárcsarnoktól pár percre a Trattoria Toscana étterem.
Tizennégy évvel ezelőtt az első budapesti trattoria megálmodóiként úgy igyekeztünk kialakítani profilunkat, mind az étel- és borválaszték tekintetében, hogy az könnyen érthető és jól felismerhető stílust közvetítsen vendégeink számára.
A toszkán gasztronómiát éppen amiatt szerettük meg, mert középpontjában az egyszerűség áll. És persze azért is, mert mindez egy rendkívül igényes alapanyag felhasználással párosul. Kiemelten fontosnak tartjuk ezért, hogy kizárólag a legjobbnak számító olasz beszállítók termékei kerüljenek konyhánkra, hogy ekképpen biztosítsuk az állandó és magas színvonalat. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az elmúlt több mint egy évtized alatt, a kiválasztott partnereinket rendszeresen felkeressük, hogy mindjárt ott helyben tesztelhessük, ellenőrizhessük a termelés folyamatát, legyen szó akár sonkákról, marhahúsokról, vagy éppenséggel borokról.
Megnyitásunk óta állandóan olasz szakácsok segítik munkánkat, így büszkék vagyunk arra, hogy jelenleg immár több éve Mario Palermo Toscan Chef is oszlopos tagja konyhánknak.
A toszkán gasztronómia nemcsak arról híres, hogy rengeteg ételének központi eleme a zöldség, hanem arról is, hogy amikor marhahúsról van szó, nem ismer kompromisszumot. Például, mint a Bistecca alla Fiorentina, amely a toszkán régióbeli termelők eredet-tanúsítványával ellátva (Certificazione di Italiano) érkezik.
Étlapunkon úgyszintén megtalálhatóak az olyan tipikus toszkán ételek, mint például a „Pappa al pomodoro”, Cacciucco alla Livornese, Scoglio, Picci, Ossobuco alla Toscana és még számos toszkán különlegesség.
Vendégeink visszajelzései alapján méltán vagyunk büszkék desszertjeinkre, melyek közül a teljesség igénye nélkül a legkedveltebbek például: Panna Cotta, Tiramisu, Zuccotto, Creme Brulée stb.
A pizza sütés Olaszországban tájegységenként változik. Mi ebben is a toszkán stílust követjük, ezért kizárólag fatüzelésű kemencét, és jellemzően vékony tésztát, valamint sok feltétet használunk pizzáink elkészítésekor, melyeket mai napig a főváros egyik legjobbjaként tartanak számon a hazai és nemzetközi gasztronómusok.
Szakmailag magasan elismert itáliai és magyar pincészetekkel szorosan együttműködve, saját borbárt üzemeltetünk, melyet L’enoteca névre kereszteltünk. Több mint 200 féle bort tartunk itt, amelyekből vendégeink éppúgy válogathatnak kedvükre, mint a Trattoria Toscana borlapján szereplő tételekből.
Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Trattoria Toscana – Budapest