A Stadt Wien új versenyző a dunai étteremhajók között, amekkora múlttal rendelkezik élete során többnyire mozgásban volt. Jelenleg féléve horgonyzik a Dunán, és egyik felébe költözött a Vénhajó étterem is, mert az eredeti hajójuk időközben túlságosan vén lett. A tat mindeközben az SW Burger-nek ad otthont. És úgy hirdetik magukat, hogy az első burgerező a Dunán. Teljes félreértés, ezt a helyet sokkal hipszterebb, brunchosabb, bisztrósabb hangulatúvá kell tenni, és ameddig ilyen hamburgereket készítenek sürgősen elfelejteni ezt az egészet. Merthogy a helyszínen minden étel rendben volt kivéve a burgert, állítólag smashed burger, az azért nem ilyen, ráadásul már nem is kell messzire menni itthon sem (Simon's, Smashy, stb), a buci nem ropogós, hanem szimplán száraz, nincs meggrillezve, és ezt a kötelező szezámmagot le lehetne felejteni végre. Kézműves molnárkán soha nincs! A hús morzsalékos, és szétesik (nem ezt jelenti a smashed), a sajt gumis, a fermentált uborka olyan mint a viccben a nemíromlemi, nem lehet elharapni, és külön adják a savanyított hagymát, de ami minderre rátesz egy lapáttal, a buci alja tocsog a zsírban, olyan émelyítő, hogy a hajó hullámzása meg ez majdnem hányingert okozott. Nem tudom ez kinek a koncepciója, de ezen változtatni kellene, mert azért kézműves burgerezőből már rogyásig van Pest, ennél én csak jobbat ettem szinte bárhol, ahol a vállalkozás a nevét a burgerezőhöz adta. Az némileg szépíti a dolgot, hogy van gluténmentes opció, de én nem küldenék ide senkit csak emiatt, mert ettől függetlenül a burger rossz, és túlárazott. No, de miért mondom, hogy bisztrónak sokkal inkább elmenne? Az előétel felért egy főfogással. Annyi lazacot pakoltak rá, hogy el is gondolkodtam, hm új induló, még nem tanulták meg hogy spóroljanak. Szóval ez egy nagyon jó élmény volt, friss, finom, inkább ebből kértem volna még egyet. Ebbe az élménybe rombolt bele a burger. Ha citromot is kapok hozzá tökéletes lenne a tál, mert azért a lazac is olajos volt, DE itt a mellé adott rizs ezt kompenzálta és felszívta. A Pohárkrémnek újragondolt Rákóczi Túrós nagyon tetszett, úgyhogy a desszert is felfelé húzta a mérleget. A kiszolgálás udvarias, de semmi extra, a hangulat meg hát olyan hajós, azért ring a Dunán pár hajó aminek klasszabb hangulata van. Az sem volt nyerő ötlet, hogy a Tatban még egy ablak sem volt nyitva, így olyan volt az időjárás mint egy fóliasátorban.
Magyar Tibor
- 2024. október 26., szombat 19:31