Arra most nincs idő, se hely, hogy leírjam mennyit szomorkodtam egyik kedvenc helyem a Neked csak Dezső rolóján, erre kiderül nem új hely lett leánykori nevén Dezsőke helyett, csupán gazda és névváltoztatás, de minden más maradt. Leginkább a 33 sör a csapon! Ugyanakkor enni még sosem ettem itt, úgyhogy az is nagy meglepetés volt emnnyire jól főznek.
Elő-előételként egy kis lazackrémes falat érkezik üdvözletként a konyháról. Az ilyen extráknak mindig nagyon örülök, egyfajta figyelmességet mutat a endéggel szemben. A velsőcsontot sajnos nem csak főzik de pirítják és félbevágva érkezik, ellenben talán itt ettem az egész városban a legjobbat az efféle tálalásból. A mellé adott A habosított troma pedig valami olyan gasztronómiai élményben részesített, amelyre életem végéig emlékezni fogok, nem is értem máshol miért nem találkoztam még vele. És azt hiszem életem legjobb Waldorf-salátáját is itt ettem. Utálom a zellert, de ha itt enném még a végén meg is szeretném. A szarvas vadas szalvétagombóccal szintén meglepett mert én a hagyományos verzióra számítottam, de sikerült belőle fine dining csodát krerálni. A gombócot kinyújtották téglalapnak, a vadasmártást besűrűsítették szósznak, és az egész egy hatalmas palatányéron érkezett, amin a párolt zöldségek, répák, különféle gombák nagyjából olyan képet alkottak, mintha valami marsbéli tájon elhelyezett kolónia lennének. Ötletes, hovatovább szerintem supla adag is volt, degeszre ettem magam, szégyen szemre majdnem elcsomagoltattam. A szarvashús talán lehetett volna puhább, de nagyon ízletes volt így is. Ezek után kíváncsi lettem volna, mit alkottak a főzelék és fasírt kombójából. A desszert somlói volt pohárba kényszerítve, ez nyerte el legkevésbé a tetszésem, de az rögtön látszik, hogy itt valóban újragondolják az unásig ismert étkeket. Úgyhogy teljesen levett a hely a lábamról. Jóféle felsőerjesztésű APA sört gurítottam le mindezek mellé. És őszintén szólva alig várom, hogy visszatérjek.
Magyar Tibor
- 2023. április 16., vasárnap 23:49