Az 1932-ben megépült első pisztrángtelepet a Magyar Királyi Erdőigazgatóság építette, amit 1982 óta vezetünk. Mára az akkor átvett halmennyiség hatvanszorosát termeljük. A halaink nagyszerű ízének, és a kiváló hús minőségének titka az, hogy a tavakat kristálytiszta forrásvíz táplálja (a bükki Margit-forrás), a hagyományos tenyésztési technológia és, hogy Európa egyik legjobb minőségű takarmányát etetjük halainkkal. Valamint, hogy Közép-Európában egyedülálló víztisztító rendszert üzemeltetünk. A vevő itt mindig frissen fogott halat kap.
A telephez tartozik Mályinkán egy kis halfeldolgozó, ahol 2004 óta folyik a pisztráng feldolgozás. A feldolgozóban előállított termékeink három Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon, a halászati késztermék kategóriában első díjat nyert.
A Lillafüredi Pisztrángtelepen 1991 óta működtetünk szezonálisan egy kis Erdei Halsütödét, amely mára már országos hírűvé vált és szinte kinőtte kereteit. Ezért gondoltuk, hogy tovább lépnénk és egy minőségi, négy évszakos halas éttermet szeretnénk nyitni.
Ez lett a Vendéglő a Pisztrángoshoz, ahol filézett, szálkátlanított pisztránggal és más halakkal (ponty, kecsege, harcsa) örvendeztetjük meg vendégeinket.
Itt mindent saját kezűleg készítünk, a desszerteket, köreteket, friss salátákat is. Saját füstölt halaink kerülnek az asztalokra, az ételek ízesítéshez pedig fűszerkertünkből használjuk a növényeket.
Úgy gondoljuk és hisszük, hogy jó minőségű, friss alap- és segédanyagok felhasználásával, korszerű gépek segítségével, kellő szaktudással és lelkiismeretességgel, jól szervezett munkával kiváló minőségű ételeket tudunk vendégeink részére tálalni.
Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Vendéglő a Pisztrángoshoz – Miskolc-Lillafüred