Émile - magyar konyha

Képek az étteremről

Émile

1026 Budapest, Orló utca 1.

Émile
Orló utca 1. , 1026 Budapest

Nevét Émile Gerbeaud-ról, a 161 éves Gerbeaud cukrászda és kávéház egyik alapítójáról kapta. A pasaréti villában szinte mindent megtalálunk: a földszinti pult Gerbeaud desszerteket és péksüteményeket rejt, míg az elegáns emeleti szalon tökéletes helyszín egy ráérős reggelihez, vagy teadélutánhoz, üzleti vagy családi eseményhez. Jó időben Émile mesés kertjében lehet élvezni a napsütést egy frissítő smoothie vagy finom koktél mellett. Séfünk, Frideczky András gondoskodik róla, hogy vendégeinket hétről-hétre izgalmas ízekkel és minőségi hozzávalókkal nyűgözze le.
Az Émile ház földszintjén újonnan nyíló Cacao pékségben friss péksütiket, kovászos kenyereket, finom szendvicseket, egészséges reggeliket és smoothie-kat kínálunk. Az első osztályú pékárut a Gerbeaud Termelőműhelyében készítik remek cukrászaink és pékeink, akik a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile kifogástalan süteményeiért, péksüteményeiért, csokoládéiért, macaronjaiért és kenyereiért, mostantól pedig Cacao kínálatáért is felelősek. A péktermékek színvonaláról és a pékcsapat összefogásáról Tóth Ágnes, Executive Chefünk gondoskodik.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Émile – Budapest

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(88 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.6

Hangulat

4.8

"Csodálatos hely"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden rendben volt, az ételek finomak, nagyok az adagok, gazdag ízek, a hely pedig mesés.
Tasko Szabolcs - 2024. november 03., vasárnap 11:22

"Tökéletes.., 5*..!!!"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Konyha kiváló..,remek , kitűnő ízstruktúrák, válogatott alap anyagok..,talán csak a választási spaletta lehetne szélesebb! Kiszolgálás profi, és udvarias...! Hangulat nyugodt, pihentető...!
DR. BÁNYAI Tamás - 2024. október 25., péntek 05:20

"Szuper"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Minden szuper volt, az ételek pedig felejthetetlenek voltak! Köszönjük az élményt.
P A - 2024. október 20., vasárnap 05:54

"."

3,7
Konyha: 2 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
.
Vidra Imre - 2024. október 18., péntek 17:19

"Émile"

4,8
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Évek óta szeretnék eljutni az Émilebe. Talán csak az előítéleteim tartottak eddig vissza. A budai étkezést mindig kicsit luxusnak tartottam, amit nem az én pénztárcámhoz mérnek. De most a Dining City-n keresztül ezek az előítéletek lehullottak. Így sikerült kipróbálnom a Vadrózsa Éttermet is, ami évek óta dobogós helyen szerepel a képzeletbeli listámon. Az Émile egy gyönyörű hely, de bárhol legyen is az ember, kertész létemre a műfű mindig elriaszt. Az emberiség bűntette a természet ellen. Rám ez nem tett túl jó benyomást. Miután beléptem, egy gyönyörű kis cukrászda fogadott. Kicsit összezavarodottan, de hamar rájöttem, hogy az étterem egy szinttel feljebb lesz. Az Émile étlapja nagyon jól sikerült és a fine dinning alapoktól rettegve már előre tudtam, hogy itt menüsor lesz és nem három fogás. A felszolgáló kicsit furcsán nézett rám, de leadta a rendelésem a 6 fogásra. Bélszín Tatárral kezdtem, szép tálalás, jó ízvilág, és a pirítós kenyér helyett a Gundelhez hasonló zsömle (bao bun/knédli) fogadott, ami szintén nem rontott rajta. Második fogásként a vöröslencse levest ettem, ami egy nagyon jól sikerült leves volt, minden alapanyag íze külön külön kivehető volt, és együtt is remekül harmonizált. Az első főételem a kacsa volt, remekül hozta azt, amit az ember a kacsától elvár... Egyedül a ropogós bőr hiányzott, viszont az nagyon. Jó volt a pirított burgonya és nagyon tetszett hozzá a gombák és a marinált gyöngyhagyma fúziója is. Itt már értettem a felszolgáló korábbi furcsa tekintetét, mert valóban megállta volna a kacsa a helyét önállóan, mint főétel. Viszont akkor, nem kóstoltam volna a malachúsos franciarétest. Nem igazán tudtam elképzelni mire számítsak ezzel kapcsolatban, de hogy őszinte legyek meglepett a prezentációja. Nem így képzeltem el, szerintem az idei év biztos győztese lesz a főételek terén. Szenzációs volt minden, a ropogós rétestésztában a szaftos malachús, a tökéletesen elkészített édesburgonya püré, az almás mustárkaviár és a párolt káposzta harmóniája... Olyan finom volt, hogy még mindig könnybe lábad a szemem a ha rá gondolok. És mégcsak most jöttek a desszertek. A mogyorós barack szelet (hibátlan) a madártej (isteni) gyönyörű prezentációval csakúgy, mint tavaly a Costes, idén az Émile volt az, ami eddig ámulatba ejtett. Az a la carte-ot lapozgatva és az árakat nézve pedig eldöntöttem, hogy gyakrabban kell Budára járnom étterembe. Az árak is reálisan tükrözik a magas minőséget. Egyetlen észrevétel, hogy jó lett volna egy-két szelet házikenyeret kipróbálni egy finom vajjal, hamár a kenyértartó tányér eleve fel van terítve az asztalra. Mindent egybevéve remek ebédet töltöttem az Émiliben a finom ízek és kávé társaságában. Köszönöm szépen .
Greff Csaba - 2024. október 18., péntek 14:15

"Ízorgia elegáns környezetben"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Kellemes környezet, villa szalon hangulat, tökéletes ízharmónia, barátságos személyzet. Ajánlom.
Szilágyi Attila - 2024. október 17., csütörtök 11:09