Restaurant Émile in Budapest

Restaurant Émile - hungarian food

Make an Online Reservation

Restaurant Émile

1026 Budapest, Orló utca 1.

Émile
Orló utca 1. , 1026 Budapest

It was named after Émile Gerbeaud, one of the founders of the Gerbeaud Confectionery and Café. The villa is located at Pasarét providing a wide range of indulgence: cakes and pastries in the ground floor counter, elegant salons on the first floor for leisure a breakfast or afternoon tea, corporate and family events too. Our cosy garden is a perfect place enjoying a smoothie or a cocktail. Our chef, András Frideczky is careful to bring harmony on your plate and we are always up to date with the actual trends.
At the newly opened Cacao bakery on the ground floor of Émile house we offer fresh patries, sourdough breads, delicious sandwiches, healthy breakfasts and smoothies. Our first class bakery products are provided by the Gerbeaud manufacture, where the perfect cakes, pastries, chocolates, macarons and breads of Gerbeaud Confectionery and Café, Onyx restaurant and Émile are also created. The Executive Chef of Gerbeaud, Ágnes Tóth garantees the constant quality of our products and the successful management of our baker team.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Émile – Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.7

(88 értékelés)


food

4.7

service

4.6

ambience

4.8

"Csodálatos hely"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Minden rendben volt, az ételek finomak, nagyok az adagok, gazdag ízek, a hely pedig mesés.
Tasko Szabolcs - Sunday 03/11/2024

"Tökéletes.., 5*..!!!"

4.8
food: 5 service: 5 ambience: 4
Konyha kiváló..,remek , kitűnő ízstruktúrák, válogatott alap anyagok..,talán csak a választási spaletta lehetne szélesebb! Kiszolgálás profi, és udvarias...! Hangulat nyugodt, pihentető...!
DR. BÁNYAI Tamás - Friday 25/10/2024

"Szuper"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Minden szuper volt, az ételek pedig felejthetetlenek voltak! Köszönjük az élményt.
P A - Sunday 20/10/2024

"."

3.7
food: 2 service: 5 ambience: 4
.
Vidra Imre - Friday 18/10/2024

"Émile"

4.8
food: 5 service: 5 ambience: 4
Évek óta szeretnék eljutni az Émilebe. Talán csak az előítéleteim tartottak eddig vissza. A budai étkezést mindig kicsit luxusnak tartottam, amit nem az én pénztárcámhoz mérnek. De most a Dining City-n keresztül ezek az előítéletek lehullottak. Így sikerült kipróbálnom a Vadrózsa Éttermet is, ami évek óta dobogós helyen szerepel a képzeletbeli listámon. Az Émile egy gyönyörű hely, de bárhol legyen is az ember, kertész létemre a műfű mindig elriaszt. Az emberiség bűntette a természet ellen. Rám ez nem tett túl jó benyomást. Miután beléptem, egy gyönyörű kis cukrászda fogadott. Kicsit összezavarodottan, de hamar rájöttem, hogy az étterem egy szinttel feljebb lesz. Az Émile étlapja nagyon jól sikerült és a fine dinning alapoktól rettegve már előre tudtam, hogy itt menüsor lesz és nem három fogás. A felszolgáló kicsit furcsán nézett rám, de leadta a rendelésem a 6 fogásra. Bélszín Tatárral kezdtem, szép tálalás, jó ízvilág, és a pirítós kenyér helyett a Gundelhez hasonló zsömle (bao bun/knédli) fogadott, ami szintén nem rontott rajta. Második fogásként a vöröslencse levest ettem, ami egy nagyon jól sikerült leves volt, minden alapanyag íze külön külön kivehető volt, és együtt is remekül harmonizált. Az első főételem a kacsa volt, remekül hozta azt, amit az ember a kacsától elvár... Egyedül a ropogós bőr hiányzott, viszont az nagyon. Jó volt a pirított burgonya és nagyon tetszett hozzá a gombák és a marinált gyöngyhagyma fúziója is. Itt már értettem a felszolgáló korábbi furcsa tekintetét, mert valóban megállta volna a kacsa a helyét önállóan, mint főétel. Viszont akkor, nem kóstoltam volna a malachúsos franciarétest. Nem igazán tudtam elképzelni mire számítsak ezzel kapcsolatban, de hogy őszinte legyek meglepett a prezentációja. Nem így képzeltem el, szerintem az idei év biztos győztese lesz a főételek terén. Szenzációs volt minden, a ropogós rétestésztában a szaftos malachús, a tökéletesen elkészített édesburgonya püré, az almás mustárkaviár és a párolt káposzta harmóniája... Olyan finom volt, hogy még mindig könnybe lábad a szemem a ha rá gondolok. És mégcsak most jöttek a desszertek. A mogyorós barack szelet (hibátlan) a madártej (isteni) gyönyörű prezentációval csakúgy, mint tavaly a Costes, idén az Émile volt az, ami eddig ámulatba ejtett. Az a la carte-ot lapozgatva és az árakat nézve pedig eldöntöttem, hogy gyakrabban kell Budára járnom étterembe. Az árak is reálisan tükrözik a magas minőséget. Egyetlen észrevétel, hogy jó lett volna egy-két szelet házikenyeret kipróbálni egy finom vajjal, hamár a kenyértartó tányér eleve fel van terítve az asztalra. Mindent egybevéve remek ebédet töltöttem az Émiliben a finom ízek és kávé társaságában. Köszönöm szépen .
Greff Csaba - Friday 18/10/2024

"Ízorgia elegáns környezetben"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kellemes környezet, villa szalon hangulat, tökéletes ízharmónia, barátságos személyzet. Ajánlom.
Szilágyi Attila - Thursday 17/10/2024