Öreg Tanyacsárda (Lajosmizse) - Lajosmizse

Öreg Tanyacsárda (Lajosmizse) - magyar konyha

Képek az étteremről

Öreg Tanyacsárda (Lajosmizse)

6050 Lajosmizse, Bene tanya 625.

Öreg Tanyacsárda (Lajosmizse)
Bene tanya 625. , 6050 Lajosmizse

Az Öreg Tanyacsárda Kecskemét és Lajosmizse között, az 5-ös főút mentén található, magyaros konyhával várja a vendégeket, igazi vidéki környezetben.


Az Öreg Tanyacsárdában a „városlakók” igazán belemerülhetnek a hamisítatlan vidéki atmoszférába: autentikus berendezésének és nem utolsó sorban kitűnő konyhájának köszönheti hírnevét a magyar vendéglátásban.

Mesterszakácsaink ételspecialitásai pl. a Kemencében sütött bőrös sertéscsülök, a Zsiványpecsenye, ahogyan Bozsó József festőművész Barátunk készítette vagy a Tejespite már közel negyedik évtizede fémjelzik a Tanyacsárda konyháját.
A csárda étlapjára tradicionális receptek alapján készült ételek kerülnek.
A hagyományos ízek úgy őrzik a magyaros jelleget, hogy közben érvényesülnek a korszerű táplálkozási elvárások is.

Foglalja le asztalát ingyenesen online a DiningCity-n: Öreg Tanyacsárda – Lajosmizse

Tovább:

Információk az étteremről

Értékelések és vélemények


4,7

(126 értékelés)


Konyha

4.7

Kiszolgálás

4.7

Hangulat

4.6

"Csalódàs"

1,3
Konyha: 1 Kiszolgálás: 1 Hangulat: 1
Liba napon jártunk a tanya csárdában ,2024.november 10-én . Kétszemélyes libatàlat rendeltünk 19900 Ft ért. Hát amit ezért az összegért kaptunk az mélyen ledöbbentett. Ez egy vasárnapi nap volt,a sült liba tuti biztosan előző napi (jobb esetben) teljesen àllott,felmelegített volt....sótlan,ízetlen.A köretként kapott burgonya hideg volt, zsírban megforgatott nem az nap készült az sem ...ennyi pénzért egy nagy nulla volt amit élénk tettek. Kettő fajta üveges sör volt a kinàlat sörökböl. Mint egy menzakonyhàn jártunk volna. Alig fogyasztották a vendégek,álltak fel,mentek ,jött és ült le a következő....mi amikor végeztünk és mentünk az ajtó felé,belénk botlott két pincér is azt sem mondtàk viszlàt.....nem gondolnám,hogy ajánlani fogom....
Barta Lisbon - 2024. november 13., szerda 17:09

"Végre, valahára!"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 4 Hangulat: 5
Ezer éve el akartam jutni a Tanyacsárdába útban Lajosmizse felé. Amíg gyerek voltam apám mindig sokat mesélt róla, cserébe sosem ettünk meg még egy levest sem itt. De mindig vonzott a hangulata, hogy milyen lehet, hallottam róla mindenfélét, de valahogy éreztem, hogy olyan lesz, mint amilyen végül lett is. Közel tökéletes. Egyetlen nagy hátránya, hogy ide bizony ki kell autózni, de eleve arra rendezkedtek be, hogy jártában keltében jóllakassák az éhes szájakat, aztán azok mennek is tovább a dolgukra. Az egyetlen apróbb negatívum, a ráérős, de egyébként udvarias kiszolgálás volt, pedig épp ebéd és vacsora közt érkeztünk. Minden fogás kitűnő volt, és a lényeg, hogy már a levessel olyan jól lehetett lakni, hogy a második félét el kellett csomagoltatni. Itt még tálban hozzák ki bármit is kérj, (van csésze adag is, de azt hagyjuk is), és nem a minőséget kompenzálják a mennyiséggel. Eleve nagyon durva, hogy ennyiféle forró levest kínálnak, és mindegyik kiváló. Kóstolom a húslevest májgaluskával, és egy litert meg tudnék belőle enni. Kóstolom a gyöngyöző marhahúslevest - amely valóban gyöngyözik és nem csak az étlapon! - és az is kitűnő, és akkor a raguleves, amiért személyszerint nem ugrálok, olyan tartalmas, hogy a felénél elkezdek gondolkodni, hogyan fogok én megbirkózni a marhapörkölttel? A melléadott tejföl is krémes, igazi tejföl, a savanyúság változatosan lett elkészítve. Ugyan azt nem tudtam meg hogyan szerette Hofi Géza a marhapörköltet galuskával, de rég ettem ennyire porhanyós, omlós marhapörköltet. Élvezet volt minden falatja. A bőrös csülök éppen annyira ropogós és szaftos amennyire kell, a sajttal sonkával töltött jércemellel is annyi a gondom csupán, hogy a másik két fogás mellett annyira snassz, hogy szinte fáj, és hogy az étlapon van még másik három jércemell variáció. A desszertek közül kiemelkedik a forró mákos palacsinta, - nem is ettem még ilyet sehol e vidéken -, a mákos almás sütemény jelenti a gluténmentes opciót, és ismét mellettük a fagyi eperöntettel nem tud versenyre kelni. De ez inkább az étlap gyors összeállítását mutatja, semmint a konyha renoméját. Az Öreg Tanyacsárdának mindenképpen az ország legjobb éttermei és csárdái között a helye. És ide ezentúl sokkal gyakrabban fogok én magam is betérni.
Magyar Tibor - 2024. október 27., vasárnap 00:39

""

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Nagyon finom ízek és bőséges adagok.Magyaros ízekkel és a hagyományokkal találkozik a vendég ha ellátogat ebbe a vendéglőbe! Nagyszerű étterem!
Serfel Gábor - 2024. október 25., péntek 09:31

"Tanyacsárda"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Hatalmas adagok, ízletes ételek. A ház ajándékaként frissen sült tepertőspogácsa, a főételhez vegyes saláta . 💖
Ecsődi Beatrix - 2024. október 25., péntek 06:05

"Profik"

4,7
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 4
Minden rendben volt, finom, megfelelő mennyiségű volt az étel. A felszolgálok udvariasak voltak.
Kovács József - 2024. október 23., szerda 18:46

"Nagyon finom ebéd, hatalmas adagok"

5
Konyha: 5 Kiszolgálás: 5 Hangulat: 5
Csodás volt az ebéd, a raguleves és a harcsapaprikás szenzációs, a mákos palacsinta fantasztikus. Olyan hatalmas adagot kaptunk mindenből, hogy csak a felét tudtuk megenni. Bár egy kicsit messze van a csárda Budapesttől, de egész biztos visszatérünk. Ja, és a pincérnő is nagyon kedves volt.
Zsófia - 2024. október 17., csütörtök 20:52