Azt gondolom, hogy éttermi élményről írni nagy felelősség, éttermet ajánlani barátnőnknek, ismerősünknek pedig nehéz dolog. Lehetséges-e egyáltalán objektív véleményt formálni egy éttermi "gasztroutazásról", hiszen mindannyian mások vagyunk. Mennyit számít az ízlésünk, neveltetésünk, előítéleteink, a cikkek, amelyeket a helyről olvastunk, a hangulatunk, az időjárás, az illatok?
Most igyekszem leírni objektíven, hogy miért a Zsolnay a kedvenc helyem. A felszolgáló személyzet profizmusa minden alkalommal elbűvöl. Remek humorérzékük van bármely napszakban érkezzék is a vendég. Ha valami ismeretlen különlegességet fedezünk fel a tányérunkon, ők készségesen magyaráznak, és láthatóan értik is, hogyan készültek az ételek, tudják, mi az a chimichurri, vagy beazonosítják a pirított zabot. Sokan biztosan szeretik, ha egy este alatt ötször-hatszor megkérdezik, minden rendben van-e, ízlenek-e az ételek, engem speciel ez feszélyez, és ezért még inkább köszönet a kedves pincér hölgynek, hogy hagyta élvezni a vacsoránkat.
Az előételek, főételek, desszertek textúrája, ízharmóniája, mennyisége tökéletes volt. Ezúton köszönöm a séfnek, hogy most sem okozott csalódást.
A vaddisznó vargányával és csicsókával kiváltképp izgalmas kombináció. Az eső utáni erdő illatait, ízeit idézi, és mindemellett van egy rendkívül egyszerű, letisztult aspektusa a csicsókával.
Az ajándék pedig igazán kedves gesztus volt.
Köszönjük!❤️
Horváth Ágnes
- Sunday 17/03/2024