A 4.9-es értékelés és az étteremhét győzelem fényében nagy elvárásokkal látogattuk meg a Cut & Barrelt. Az étterem maga nagyon hangulatos, a lokáció mondjuk nem épp a legjobb. A felszolgálók nagyon kedvesek voltak, bár eléggé tapasztalatlannak tűnt a csapat összességében, így volt egy kis zavar. Michelin guide-os hely lévén amouse bouche vagy legalább friss kenyér vajjal jól esett volna, de ez kimarad (legalábbis nálunk)
Az előételek rendben voltak, a mustár fagyi kifejezetten jó volt a carpaccio-hoz.
A főételnél azonban a lendület megszakadt. Hátszínt rendeltünk mindketten, és itt mondjuk mi is hibáztunk, hogy nem mondtuk hogy készítsék, bár szerintem ezt illett volna megkérdezni ez esetben, ami nem történt meg. Ha egy medium-ra sült húst kapunk szerintem bőven elégedettek lettünk volna, azonban két valahol a blue és a rare közé "sütött" húsdarab érkezett. Ha így ajánlják, oké, nekem nincs vele különösebb problémám, tekintve hogy a hús minősége nagyon jó volt, de azért ezt jelezni kellene. Az egyik húst visszaküldtük, amit újra is sütöttek készségesen, másodikra már jó lett.
Egyértelműen a desszert volt a menü fénypontja, a tej és fehér csoki, a csoki ropogóssal és maracuja-val, zseniális volt. Ennél fogva nem is értettem, hogy a végén a "ház ajándékaként" egy további édességet, fehércsokis mandulás málnás golyót miért hoznak még ki, ráadásul úgy hogy értelmezhetetlen állaga- és elképesztően édes volt... semmi szükség nem volt rá.
Összességében egy Michelin ajánlott helytől jóval többet vártam és némi odafigyeléssel könnyen meg is lehetne ugrani ezt.
Ahmann György
- 2025. július 09., szerda 10:11