Nemrég voltunk egy ötfős társasággal a Gundel Étteremben az idei étteremhét keretei közt. Kezdem a pozitívumokkal: a hely maga nagyon szép, van egy hangulata, amit mi élveztünk megtapasztalni, a kiszolgálás összességében kedves volt, és nem utolsó sorban az ételek is finomak voltak (talán a leves kissé túl sós, és a desszert volt egyöntetű vélemény szerint a legjobb). Ami már nem volt olyan jó, hogy az asztalhoz sokszor késve érkeztek meg dolgok - pl. a bableveshez tartozó kenyeret akkor hozták ki, mikor már háromból ketten teljesen megették a levest vagy egy kért jegesteára nagyon sokat kellett várni, még a második jelzés után is. Szintén kissé rontotta az élményt, hogy az élőzene hangos volt, minket pedig a félig üres étteremben olyan helyre ültettek (ebéden voltunk), ami még közel is volt hozzá, így alig lehetett érteni egymást beszélgetés közben, főleg az asztal túloldaláról. Mindezeken túl még egy kisebb dolog, de azért némiképp zavaró, hogy itt is az történt, ami több vendéglátóhelyen tapasztalható, bár elegánsabb étteremben én még nem találkoztam vele, hogy annak ellenére, hogy az italokon jócskán volt szervizdíj (és egyébként is egy tea/limonádé 2290, egy koktél 4000-5000 ft közötti), mégis odatették a fizetésnél, hogy válasszunk mennyi borravalót szeretnénk adni, azt üssük be a terminálon (lehetett 0-t választani egyébként, ugyanakkor tényleg egy jobb helyen, ahol szervizdíj is van, nem tartom elegánsnak ezt a megoldást). Illetve ami még kissé problémás, hogy a menüben az előételnél és a főételnél is jelezték, melyik a feláras, de a desszerteknél csak a blokkról derült ki, hogy a rendelésnél felajánlott "lángolás" a Gundel palacsintához szintén extra költség (bár nyilván az ötfős ebédünk teljes fogyasztásához képest kis összeg).
T. Nóra
- Friday 21/03/2025