Szaletly Restaurant & Garden in Budapest

Szaletly Restaurant & Garden - hungarian food

Make an Online Reservation

Szaletly Restaurant & Garden

1146 Budapest, Stefánia út 93.

Szaletly Restaurant & Garden
Stefánia út 93. , 1146 Budapest

Fresh and quality ingredients, modern - Hungarian cuisine.

Szaletly Vendéglő és Kert (Restaurant and Garden) is a fresh, cozy meeting point on the historic Stefánia avenue,  just around the corner from the City Park (Városliget). Szaletly brings a modern Hungarian kitchen to the cultured neighborhood of Zugló with a pleasant and graceful ambient. Our watchwords are: fresh, local and quality ingredients, environmental awareness, up-to-date techniques, respect of traditional dishes. Our chef works with the best local producers and purveyors and with a gentle, humble approach to offer our guests a unique, memorable experience. Szaletly features an acclaimed local wine list, as well as a selection of craft beers and specialty cocktails.

The restaurant also includes a lively terrace for seasonal outdoor enjoyment and offers occasional live music as well.
It is a real hidden gem for locals and a perfect community hub for engaging conversations – a place where you’re assured to be met with warm hospitality and unparalleled service.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Szaletly Restaurant & Garden – Budapest

Tovább:

Click to see opening-times and more

Reviews


4.7

(332 értékelés)


food

4.7

service

4.7

ambience

4.7

"Étteremhét"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Első alkalommal látogattunk el az étterembe, ahol annak ellenére, hogy kedd este teltház volt, kivételesen kedves, figyelmes és gyors kiszolgálásban részesültünk. Az ízek minden fogásban magukért beszéltek; az ételek valóban kitűnőek voltak. Nagyon jól éreztük magunkat. köszönjük
Éva - Wednesday 08/10/2025

"Mi elégedettek voltunk"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Négyen érkeztünk. Kellemes kiszolgálást, finom ételeket kaptunk. Mivel kétszer ugyanoda soha nem megyünk, ezért várhatóan ide sem fogunk, de ha ez nem így lenne, biztosan jönnénk. Jó szívvel ajánljuk bárkinek.
Fekete Zoltán - Wednesday 08/10/2025

"Értékelés "

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Kellemes hangulat, harmonikus ízek és textúrák.
T O - Wednesday 08/10/2025

"Szaletly - a szokott minőség"

5.0
food: 5 service: 5 ambience: 5
Vaddisznópástétom pisztáciával? Amilyen vadul hangzik, annyira összeértek az ízek, remek előétel volt. A kijevi jércemellet nehéz újragondolni, így itt a magas minőség volt egyből érezhető: kitűnő bunda, selymes burgonyakrém, ízletes töltelék. A tokaji desszert is nagyon rendben volt. Egy dolog volt meglepő: a fix étteremhetes árra pluszban rákerült a szervizdíj. Eddig ilyen nem volt.
Nagy Péter - Tuesday 07/10/2025

"Macskajáró"

3.7
food: 4 service: 4 ambience: 2
Fenn paprikafüzéres macskajáró, lenn sokat látott szőnyegek, körben székkavalkád: az évszázados éttörténelem darabkái. A két előétel (pisztáciás vaddisznópástétom fermentált meggyel és túlpirítóssal meg a padlizsánfogás misoval és szezámmal) meggyőző és környezetfelejtető kezdés: ötletes, élénk tányér. A két főétel (lazacos rétes rukkolás burgonyahabbal és chimichurri-val meg kemencés karfiol karfiolhabbal, tahini szósszal és égetett vajas krutonnal) már kevésbé meggyőző. A két espuma meglepően jó; kár, hogy a hal jellegtelen és a főtt karfiol ízmentes: talán sütőben szerencsésebben készült volna. Végül tokaji desszert és őszi álom (vajon miért nem Mont Blanc néven szerepel?) határozottan cáfolja azt az elterjedt nézetet, hogy minden étterem gyengéje a tányérdesszert, és felveti azt a gyanút, hogy kiváló cukrász is van a konyhán. A szervíz korrekt, érdeklődő.
Effe Elle - Tuesday 07/10/2025

"Érthetetlen hozzáállás"

2.0
food: 2 service: 2 ambience: 2
They don't know what they are doing. The restaurant offers sturgeon. When I asked what kind of sturgeon they serve, they couldn't answer, even the chef didn't know what kind of sturgeon it was. It's like not being able to tell you what kind of beef they use to make a steak. Unacceptable attitude.
Dr. Szabó - Monday 15/09/2025