Az étteremhét utolsó állomása az óbudai Cut and barrrel volt.
Az éttermet az argentin származású Carlos Coelho jegyzi, és olyan szuper helyek köthetők még a nevéhez, mint az Etyeken lévő Haraszthy, ahol egy emlékezetes születésnapot töltött a párom, illetve a Matador, így most is nagy elvárásokkal érkeztünk.
Vacsoraidőben az étterem már tele volt, így a télikert jellegű Polo Lounge-ban kaptunk helyet, ami bár csodaszép, egyes asztaloknál sajna nem lehet ülni az erősen bevilágító lámpák miatt. Szerencsére Zsombor, a mindig mosolygós pincérünk hamar megoldotta a helyzetet.
Tavaly tavasszal 7 fogással készültek, idén pedig egy öt, illetve hat fogásos menüből lehetett választani, amiket sharing koncepcióban, az asztal közepére helyezve szolgálnak fel, és közösen lehet falatozni. Mivel marhahús kedvelők vagyunk, így az első, ötfogásos menüre esett a választásunk.
Az előétel hasonlóan a tavalyihoz, most is házi felvágottak voltak, ami isteni finom, különösen a szalámik, de azt hiszem, ennél nem is lehetne vékonyabbra vágni a húst, a kenyérválogatás pedig ismét 4 szeletke egyforma kenyeret takart.
Az 500 grammos marhasteak viszont hibátlan, tökéletesen medium rare-re grillezve, szaftos, egy élmény volt, a chimichurri pedig nagy kedvencem, de sajnos a kapott kanálnyi mennyiség ehhez a húsadaghoz egy vicc. Mivel a jó is lehet még jobb, pár ízes szósz, vagy mártás egészen új szintre emelné az amúgy isteni steaket.
Sajnos a tányérok maradtak tavalyról, pedig a fémtányér még mindig nem működik jól a fém evőeszközzel.
Elsőre fura, hogy a felszolgálók nagy része spanyolajkú, bár a chef, André Bicalho is brazil-portugál gyökerekkel rendelkezik, cserébe mindenki kedves és figyelmes, mégha a szerviz akadozott is néha.
A borlap nagyon gazdag, teli magyar, kaliforniai és argentin borokkal, amik szuper kísérői a grillételeknek, illetve érdemes betérni a Winehub-ba, ahol szintén elképesztő a kínálat, és még a tulajdonos autó- és motorgyűjteményének pár darabját is megcsodálhatjuk.
Jó kis este volt, sok buborékkal, testes borokkal, izgalmas ízekkel, csak pár változtatás kellene, hogy valóban felejthetetlen élményben legyen részünk.
Gourmetmorti
Sápi Erika
- Saturday 11/10/2025