Legutóbb két éve voltam itt, akkor azzal zártam soraimat, hogy magamtól nem jönnék vissza, - hát így is volt, hozott az asszony. Mintha az elmúlt két évben csak romlott volna a minőség. A hely teljes lepusztult kívülről, azt hittem nyitva sincsenek, csak a mozgolódás miatt mentünk be. Eleve nem értem, hogy egy ilyen étterem, egy ilyen helyen miért csak tíz óráig van nyitva, miért az a legfontosabb a pincérnek, hogy tegeződhetünk e (megjegyzem ezt a vendégnek kell felajánlania, nem neki kierőszakolnia), miután pedig belemegyünk következetesen magáz. Érdeklődik hogy ízlenek az ételek, miközben bele se kanalaztam, és nyilván látná ha valóban érdekelné. Mindegy hagyjuk is, végül is kihozta az ételeket, a célnak megfelel. Hanem direkt azért jövünk, - azért másszuk meg az Olympos Monst - mert itt sok a gluténmentes opció, persze, hogy elfogyott, de azért megoldották mással. A fácánleves raviolival (miért pont azzal?) sokkal finomabb mint az A38-on, de semmi különleges. Átmelegít. A sütőtök krémleves jobb csak kevés. És ha szabad egy megjegyzést, nem kell mindent ilyen kémcsövekből kiönteni, pláne nem a krémleveseket, akkor már inkább a kancsók esztétikusabbak. De láttam már ahol a kávéhabosítót használták e célra, mert acélból készült. De lehet eljutunk a csészés szörnyűségek után, hogy így adnak két kémcsövet, azt megiszod, és az a leves, a pár belevalót meg elrágcsálod, amíg kijön a főfogás. Borjúnyakat most ettem utoljára biz' isten, ez nem a helynek szól, ehető volt, de semmi extra, nem izgalmas, egy tömb hús, kicsit rágós is, a mellé adott püré ízletesebb ezért előbb elfogy. A karfiol meg mintha kicsit több napos lenne a kelleténél, furcsa bukéja van. A lazac a jobb tál, az rendben van, jól átsütötték rozéra. A két desszert a legjobban sikerült a vacsorából, a mindenmentes máktorta miatt jár a plusz csillag a konyhának, a habcsókra leginkább az érdekes jelző a jellemző, de most nem úgy, ahogy szoktam írni, hanem tényleg érdekes volt, ezzel a lapátnyi karamellel. Hozzátenném, hogy az egyetlen hely volt a pluszhéten ahol továbbra is pluszos kajákat számláznak fel, minden máshol belefért az alapcsomagba minden kaja, itt se volt se bélszín, se homár, hogy az plusz pénzért kiáltson, nehogy már a carpaccio annyira drága legyen. Mindezek miatt értetlenül állok a tény előtt, hogy ez a hely egyáltalán nyert bármit is az étteremhéten, meg hogy a legtöbben dobálják rá a 4-5-ös értékeléseket, amikor halál átlag az egész hely, sőt inkább már az alatt található. Régen lehet szép volt, de az nem tegnap volt. Szóval legutóbb is úgy voltam vele magamtól én ide vissza nem jövök, most meg eleve azt mondom, hogy hat lóval se tud senki elrángatni ide. De legalább nem lehet azt mondani, hogy elhamarkodottan mondtam véleményt.
Magyar Tibor
- 2024. november 28., csütörtök 02:51