Most voltunk először a Costes étteremben és a Felfedező menüt próbáltuk ki. Összességében jókat tudok írni az étteremről. Már a fogadtatás is rendkívül profi, de ugyanakkor közvetlen volt. Őszintén szólva úgy gondoltuk, hogy kissé feszélyezett lesz a hangulat, vagy a mi hangulatunk lesz az, de ez egyáltalán nem így volt. A pincérek mindegyike kimondottan kedves volt, segítőkész és megfelelően közvetlen. A hangulat ennek megfelelően rendkívül jó volt.
Az első fogás előtt 2 kisebb ajándékfogással kedveskedtek, melyek közül kiemelném a kecskesajtos macaront. Ezt mindenkinek meg kell kóstolnia. Az első fogás marinált kacsamáj volt aminek már a tálalása is olyan szemet gyönyörködtető, hogy szinte "sajnáltam nekikezdeni". A tálaláson túl az ízek is kitűnőek voltak. A következő a brokkolikrémleves volt lazac betéttel, majd főételként báránygerinc cukkinivel és egyéb köretekkel. Ez egy nagyon jól eltalált fogás, mert sokféle íz találkozik és mind harmóniában áll egymással. Ezután egy ötletes kókuszos elődesszert következett, ahol megintcsak sokféle finom íz találkozott, a tálalás pedig ismét izgalmasra sikerült. De a legnagyobb meglepetés a fogások végén érkezett: a körtés, fagylaltos csokoládés desszert. Ez a fogás a szemünk előtt "kelt életre". Egy csokigömböt kell elképzelni, benne körte és fagylalt. Ezta gömböt leöntik forró csokiszósszal, majd a gömb kinyílik és feltűnik a desszert. Nagyon érdekes desszert, igazi finomság. Az étkezés végén pedig érkezett még egy ajándék fogás is, szóval összességében maximálisan elégedettek voltunk, mind az ételekkel, mind a kiszolgálással és a hangulattal.
Gratulálunk a Costes teljes személyzetének! Csak ajánlani tudom másoknak is.
K. Zoltán
- 2012. december 07., péntek 17:11