A Dining City 2 csillagot adott ennek a helynek, ez alapján esett a választásom erre az étteremre.
Azt gondolom, hogy ez csöppet túlzó értékelés volt a Dining City részéről.
Teljes mértékben tisztában vagyok az ázsiai étteremkekkel, azok jellegével, és nehéz összehasonlitani egy teljesen más kaliberü hellyel, ugyanakkor az a véleményem, hogy a 9900 Ft/ fő túlzás volt azért a kulináris 'élményért' amit kaptunk. Biztosan a budai elhelyezkedés is drágit, ezt nem kétlem.
A főfogás húsételeire nem tudok rosszat, mondani, a steak feláras volt ugyan, viszont a köretnek szánt rizs ehetetelnül száraz volt, az első fogás leves finom volt de tartalmilag nagyon kevés. Egy pár szál gomba, és egy szelet lótusz lófrált a tányérban. A szintén feláras sült polip sem volt egy hatalmas élmény, a só/bors megnevezésével együtt is az ehetetlenül sós kategóriába tartozott, semmilyen saláta vagy köret nem volt tálalva mellé.
Desszertnek én egy panna cottát kaptam aminek a fehér krém része iztelen volt, a tetején a citrom krém viszont cserébe ehetetlenül savanyú. A másik desszert ami egy kis virág formájú dolog volt, nem volt rossz de nevetségesen kevés volt.
Hangsúlyoznám, hogy alapvetően nem vagyunk nagy étküek, nem a halálra zabálom magam tipusú emberek közé tartozunk. Szeretünk finomat enni ár/érték arányban,és ezért gondolom azt, hogy ez a hely nevetséges árakkal dolgozik azért a kevés élményért amit adnak.
Állandó kedvencünk a Dining Citys héten a Mercure Hotelben található The Station nevü étterem. Az a Dining City által egy csillagot érdemelt pedig magasan az összes étterem felett áll, mind a kiszolgálás mind az ételek szinvonalában, ja és mindezt 8990 Ft/ fő áron.
Az Önök helyében átgondolnám ezt az csillagozást a 101 Bistro esetében.
Molnár-Kovács Anett
- 2024. október 22., kedd 09:07