Na kérem tisztelettel! Ezt nevezik kiszolgálásnak. Meg merem kockáztatni, hogy ilyen magas színvonalú kiszolgálásban mint amilyet Ferenctől kaptam, soha életemben nem volt részem. Minden egyes összetevőről elmondta micsoda, nem volt kérdés, amelyre ne tudott volna válaszolni, előzékeny volt, adott ajánlatot, és kellő ritmusban megvárta, hogy a különféle fogások lemenjenek. Desszert előtt megkérdezte akarunk e várni, és minden fogás után érdeklődött ízlett e az étel. És látszik, hogy valóban szereti a munkáját, talán nem mondok újat, nagyon nem ez a jellemző ebben a szakmában. Sok sikert kívánok neki a karrierjében.
Maga a hely, a Jókai tértől pár lépésre található, a baltával faragott Ady szobor mögötti Liszt ferenc téren, egy tucat másik étkezde tőszomszédságában. Bár sok hangulata emiatt már nincs, de azt tudni kell, hogy 94 óta talpon vannak, és ők indították el, a rendszerváltás utáni Magyarország egyik kulináris gócpontját, mert a többiek őket követték, noha kezdetben csak kávézóként működött, és azóta többször is átlakult, legutóbb 2013-ban, amióta török tulaja van. de a neve ugyanaz. Mivel az idő igencsak lehült, jobb lett volna ha bent tudunk leülni, és nem a zárt teraszon (ahol szintén hideg volt), de ez az én hibám nem kardoskodtam eléggé.
Az ételek azonban felemásak, ami leginkább abból ered, hogy nem igazán tudták eldönteni magyar vagy török konyhát akarnak e vinni. Szerencsére minden allergén fel van tüntetve, és azonnal tudnak megoldást kínálni, ha valamit nem tudna megenni a vendég.
A fürjtojásos, medvehagymapogácsás pisztráng finom volt, de semmi extra, felhívták a figyelmem, hogy lehetnek nagyon apró szálkák benne, azért egy lazacnál jobb volt. A vargányás krémleves ellenben nagyon finom, glutánérzékenyek is ehetik! Jobb csülköt is ettem már tucatnyi helyen, a hozzáadott bab nem igazán passzol, ez tipikusan az a fogás, amit nem kellene újragondolni. A bárányköfte csicseriborsókrémmel, és padrón paprikával viszont telitalálat, elképesztően jó a fűszerezése. De miért nincs ez rajta az állandó étlapon? A desszertek közül partnerem nem tud elfiogyasztani semmit, abban a pillanatban felajánlanak neki egy választható koktélt - ez igen! A baklava valóban finomabb mint amit a körúton kapni, de kétségtelen, hogy a hely nem véletlenül a kiszolgálás és nem a konyha kategóriában került be az extra körre. Van hova fejlődni!
Magyar Tibor
- 2024. április 24., szerda 23:56