Az Étteremhét Extra első napján voltunk (kedden) ezért nem voltak sokan.Ennek köszönhetően gyors és kedves fogadtatásban és kiszolgálásban volt részünk.
A hely nagyon hangulatos, csodálatos a hatalmas élővirág csokor az étterem közepére helyzett asztalon!
Az ételek finomak voltak, a zellerkrémleves kifinomult ízei és a Caponata canelloni (padlizsános) különösen ízlett.A bélszín jól volt elkészítve, és ízre is harmónikus volt.
A pecsenye kacsmell fogásban egyetlen kifogást találtam, hogy a kacsamellen kívül a többi kiegészítő és az édesburgonya nagyon elvitte az ételt az édes íz irányába: édes volt a burgonya, a cékla, a mézes dió, még a burrata hab is, így még sózás után is úgy éreztük, hogy nem biztos, hogy kívánjuk a desszertet.
De azért nem hagytuk ki!
Az ecuadori csokoládé krém íze finom volt az enyhe mentás "after eight" beütéssel, a kinézete viszont nem volt étvágygerjesztő.
A málnás szelet kávés íze jól állt a desszertnek.
Jól éreztük magunkat, bárkit szívesen visszavinnék oda az Étterem héten kívül is.
Így, a kedvezményes árral nagyon baráti volt a számla: baracklével, 2 ásványvízzel és egy habzóborral 1,2 dl 42.000 Ft-ot fizettünk.Valószínű hogy teljes áron azért nem ennyi lett volna a végösszeg...
Az egyetlen dolog ami nem tetszett, hogy az étlapon túlzásba viszik az előkelősködő elnevezéseket! A "citrusos beurre blanc" a "whip" a " csokoládé crémeux" a "veluté" szónak mindnek van magyar megfelelője is , attól, hogy franciául írják rá az étlapra még ugyanaz az étel. De minden más nagyon tetszett!
Koleszár Katalin
- 2025. április 23., szerda 07:37