Az étteremhét extra napok alkalmával látogattunk el ide, szokásunktól eltérően esti időpontban. Vasárnapra már csak 18 órától volt szabad asztal. A három fogásos menüből 3-3-at választottunk, így a végén hat fogást kóstoltunk mind a ketten. Előételnek „Sütőtökleves sült almával, tökmagolajjal, grillázs tökmaggal”-t és „Kaszinótojás majonézes karfiolsalátán, hollandi habbal, salátalevelekkel”-t választottunk. A sütőtökleves már évek óta az őszi szezon favoritja minden vendéglátó helyen, a mi kedvencünk is, de így, savanykás almabetéttel még tudott nagyon kellemes meglepetést okozni. Talán a fűszerezés is extra volt, ha volt is benne fahéj, akkor nagyon kevés, de talán kardamom-t éreztem még ki. A kaszinótojást érdekessége a karfiol volt, ami a hollandi habbal és az aprított, savanyított, gyöngyhagymával kiváló étvágy fokozó lett. Mivel nem szoktunk sokat enni vacsorára, ezért tartottunk tőle, hogy a három fogás sok lesz. Alaptalan volt a félelmünk, minden fogás megfelelő méretű volt, nem ettük túl magunkat. Fő fogásként „Szaletly Cordon Bleu, préselt-rántott combfilé, mangalica sonka, sajt mousse, burgonyakrém”-et illetve „Dan-dan - ázsiai sertésragu, udon tészta, koriander, mogyoró, lime”-ot rendeltünk. Cordon újra volt gondolva: a préselt csirkecombból egy hasáb volt kihasítva és bepanírozva, kisütve, majd a tálalásnál a hosszabbik tengelye mentén kettévágva, erre volt a szárított sonka ráhalmozva, mellé a sajt mousse nyomva. Engem meggyőzött, remek volt. A dan-dan házi, vastag, széles metélttel, darált sertéssel, korianderrel igazán üdítő finom fogás volt. A desszertnek választott „Angyal bögyörő - pirított morzsás burgonyanudli, barack szósszal” illetve „Lúdláb” sem terhelte meg a mi kevés vacsorához szokott gyomrunkat, kedves kis adagok voltak. A „nudli”, mintha a nagyi csinálta volna, a barackíz is házi volt; a lúdláb „érdekessége” talán csak az volt, hogy nem csak a kakaó krémben volt megy, hanem mellé tálalva is, némi alkoholban megfürdetve (talán Amarettó?). A kiszolgálás kedves, figyelmes volt, összességében nagyon jól éreztünk magunkat, kiváló ételeket ettünk.
Román Gábor
- 2023. november 07., kedd 12:15