A Palace egy szállodában található étterem. Az étterem a Blaha Lujza tértől pár lépésre lévő Novotelben üzemel, ahol egy jóbarátom dolgozik, gondoltam jó lezárása lesz a hétnek ha meglepetésszerűen meglátogatom. Nem tudom a forgalmuk hány százaléka oszlik meg szálló és külsős vendégek között, de megítélésem szerint az emberek inkább választanak egy különálló éttermet mint egy szállodáét és utóbbiba inkább akkor mennek ha eleve ott is szálltak meg. Ez súlyos hiba. A Palace közel Gundel szinvonalon üzemel, az ételekkel minimális kifogásaim voltak, a kiszolgálás természetes, kedves, udvarias, a hangulat pedig fényűző. Mindezt úgy, hogy mégis sikerült a középmezőnyben tartani az árakat. Amouse bouchenak fűszervaj érkezik, ami egy ötletes étvágygerjesztő. Kérésre hoztak gluténmentes kenyeret.
Itt ettük a legfinomabb szarvas ragulevest, amiben az ízek nem nyomták el egymást hanem harmonizáltak. A kacsamáj igazi fine dining kiszerelésben érkezett, pikáns alma chutney-val culinaristól származó mini kaláccsal, és megjegyezném, bár itt sem volt elég egy kalács, kérésre hoztak még egy adag kenyeret, és ez volt az egyetlen hely, ahol ezért nem számoltak fel plusz költséget. Bár mindenkinek ilyen természetes lenne. A lassan sült mangalicapofa olyan finom, hogy omik a szájban, a zellerpürét pedig kérésre lecserélték párolt zellerre, úgyhogy laktózérzékenyek is próbát tehettek vele. A lazac steak ha egy perccel hamarabb leveszik a tűzről omlósabb marad, így kissé száraz lett. Az édességek terén a paleo torta friss, és üde, a somlói pedig olyan amilyennek az ember elképzel egy somlóit. Bármikor szívesen visszajövök ide, csak azt a tucatlágert csréljék le, amire azt hittük, hogy belga.
Magyar Tibor
- 2023. március 20., hétfő 23:38