Régóta járom a jó éttermeket, Magyarországon és külföldön is (német, holland, angol, görög helyeken is ettem már igazán jókat), és meg kell mondanom: nagyon ritka, hogy egy étterem három fogáson át hibátlan legyen.
A Macok Bisztró viszont pontosan ilyen.
A vacsoránk évfordulós alkalom volt, így kiemelten fontos volt, hogy különleges legyen – és őszintén mondom, minden várakozásunkat felülmúlta. Az külön tetszett, hogy nem egy sznob hely, karót nyelt emberekkel. Nagyon jó hangulat volt a szomszéd asztaloknál és vitt magával.
Előétel: marhahúsleves
Gazdag, tiszta, igazi klasszikus íz, tökéletes arányokkal. Olyan volt, mint otthon, de mégis több – szakmai alázattal, szívvel megfőzve.
Főétel: sült libacomb, krumplipüré, lilakáposzta-püré
Ilyen ételt csak olyan helyen lehet enni, ahol nem futószalagon főznek, hanem valóban értenek az ízekhez és textúrákhoz.
A libacomb omlós volt, a pürék rendkívül kifinomultak, minden falatban érződött a gondosság.
10/10 — minden szempontból.
Desszert: csokitorta
Ritkán eszem olyat, ami egyszerre egyszerű és mégis tökéletes. Ez az volt. Minden falatnál azt éreztem: „na, ez az, ilyen a mesterség.”
A feleségem fogásai:
– Csirke supreme
Omlós hús, hibátlan állag, a tányéron minden elem összhangban volt.
– Édesburgonyapüré, rozmaringos körte, almás szósz
Tökéletes kombináció – édeskés, fűszeres, nagyon elegánsan tálalva. Nem túlzó, nem tolakodó, éppen elég különleges.
– Túrógombóc
Könnyű, puha, nem tömény, olyan desszert, amit még akkor is jólesik megenni, ha már tele vagy. Nagyon eltalált lezárása volt a vacsorájának.
Szakmai szemmel is lenyűgöző
Anyukám szakács, dolgozott több helyen mint főszakács is, és gyerekkorom óta jó ízek között nőttem fel.
Tudom, milyen a jó alapanyag, a jó fűszerezés, a jól eltalált kontraszt.
Ennél a helyen az egésznek lelke volt, és ez nagyon ritka élmény.
Amit külön kiemelnék
Ezt külföldön, jó helyeken is kevés étterem tudja:
ha valami megfog, olyankor mosolyogva eszek és hálás vagyok.
Ez most pontosan ilyen vacsora volt.
Rég nem volt ennyire jó élményem egy étteremben.
Összegzés
– három fogásból három tökéletes
– szívvel-lélekkel főznek
– magas színvonal, mégis közvetlen hangulat
– korrekt árak a minőséghez képest
– a személyzet kedves, figyelmes; ahhoz képest, hogy az utolsó órákban mentünk, a kiszolgálás az utolsó percig a toppon volt
– minden forintot megért, sőt
A hely 5 csillag, de ha lehetne, 10-et adnék.
Biztos, hogy visszatérek.
Veszprémi Viktor
- 2025. november 15., szombat 22:05