A Corso étterem menüje már izgalmasnak hangzott, amikorl lefoglaltuk az estebedet. A lányom avokádós quinoia salátát és bárányköftét rendelt, humusszal, majd paleo mangotortát banánfagyival. A quinoia saláta kinézetre és izvilágban is izgalmas volt, egy kis finom citrusos aromával. A köfte az elvártnak megfelelően kicsit pikáns, fűszeres és meglehetősen nagy adag volt, de desszert csillagánizsos banánfagyija volt a csúcs. Az én bárányragu levesemnel, kiszaladt a számon, hogy még talán az én főztömnél is jobb.. :) A tejszínes ragu igazán selymes volt. A fogasfilé roston, megfelelően omlós, amit nagyon jól elkészített kapros rákragú egészített ki. A csokis pralinédesszertem, egy nagy konyakospohárban szintén látványos volt, amben a különböző állagú krémek izgalmasan váltogatták egymást. Az adagok, meglepően, talán kicsit nagyobbak is voltak az ilyen helyen megszokottól. A kiszolgálás, az öt csillagos szállodának , megfelelően, gyors volt és visszafogott. Amiért, csak 4 és fél csillagot kapott, az az, hogy a 16:30 as foglalásunkkal, mi voltunk az első vendégek kora délután, így többször is kértem, amit egyébként foglaláskor is jeleztem, hogy a páratlan dunai panorámával rendelkező étterem valamelyik ablakánál szeretnénk ülni, ami azért nem volt lehetséges, merthogy az étteremvezető hölgy szerint már bevoltak foglalva. Persze mondanom sem kell, hogy amig távoztunk, 18 óra tájban, addig az étterem azon részére ahol mi ültünk (kb 10-12 asztallal), rajtunk kívül összesen csak egy család érkezett, szintén az étterem hétre, akik valahogy mégis az ablak mellé kaptak asztalt. az összes ablak melletti és egyéb asztalok végig üresek voltak, ami azért nem is meglepö, hiszen az Intercontinentálban ritkán láttam tömeget az étteremben, valamint a délutáni sáv sem a legfrekventeltabb időszak.Ez a a kis negatív élmény csak egy kicsit rontott az egész délutánunkon, amit nagyon kellemes töltöttünk a Corso étteremben.
Szucs Maria
- 2019. március 23., szombat 06:48