Előételként a rókagombakrémes crostinit és a selymes gombakrémlevest kóstoltuk meg. A crostinit korábban nem ismertem, de örülök, hogy mertem valami újat kipróbálni – roppanós kenyéralapján krémes, gazdag ízvilágú feltét, ami tökéletesen hangolta az ízlelőbimbókat a további fogásokra.
A főételek közül göngyölt csirkemell fetás töltelékkel és vajhal került az asztalra. Én a vajhalat választottam, és egyáltalán nem bántam meg – omlós, frissen sült hal, amelyhez a házi készítésű kakukkfüves polenta és a grillezett trikolor karotta remek egyensúlyt teremtett. A köret nemcsak ízben, de látványban is élményt nyújtott – szemet gyönyörködtető színek, harmonikus ízek, gondos tálalás.
Desszertként az aranygaluskát választottuk, jóféle darált dióval megbolondítva. A puha, illatos tészta és a diós rétegek klasszikus, mégis mindig szívmelengető élményt adtak, és méltó lezárásai voltak az étkezésnek. Egy igazán házias, mégis különleges fogás, amit nehéz nem szeretni.
Bérces Attila
- 2025. április 04., péntek 16:17