Két Dining cityvel ezelőtt, egy ismétlésen találtunk erre a gyöngyszemre. Az ételek izgalmasak voltak, a tálalás káprázatos, az ízek pedig rabul ejtettek minket a párommal. Visszajáró vendégek lettünk, nem csak étteremhét alkalmával.
Az elmúlt egy évben kipróbáltuk a szerb különlegességeket, melyek sajnos inkább tűnnek gyenge szárnypróbálgatásnak, mint rendes belgrádi csevapcsicsának, amit a szerb származású új séf miatt nem is értettünk.
Az előző étlap fantasztikus volt. A konyha minden terméke megszólalt a kézműves tányérokon amiken elénk kerültek. Ízben páratlan párosítások voltak és a párom még le is fotózta őket evés előtt, pedig nem szokásunk ilyet csinálni. Bátran ajánlottuk barátainknak, ismerőseinknek a helyet. Aztán jött az új étlap. Az elején még érezhető volt az régi séf keze, a Kacsacomb a káposztás nudlival elvarázsolt. A férjem kedvence a pörkölt lett sztrapacskaval, de a caprese a fehér paradicsom-peszto ízű fagylalttal is kiemelkedő élmény volt a környék gasztronómiai felhozatalában. Súlyos sérelemként éltük meg amikor ezek az ételek megváltoztak és erre csak az imádni való felszolgálónk, Gábor, bocsánatkérő magyarázkodása hívta fel a figyelmünket, az étlap nem. Végül kiderült minden hibának az oka. A régi konyhafőnök elment. Az a magas kopasz fiú, aki mindig mosolygott és biccentett amikor elmentünk a konyha előtt. Szerényen köszönte meg ha néha személyesen gratuláltunk az aznapi teljesítményért és mindig elmondta, hogy ez a csapat érdeme.
Most már nincs ott az a csapat. Ezen az étterem héten ez látszott is. Meg már egy ideje. Az ételek unalmasak, a tálalás néha kritikán aluli. Legalább a szerb dolgokat leszámítva az ízekkel nincs nagy probléma, bár mindenkit óva intek a branzino dalmát burgonya párostól, mi sajnos belefutottunk.
Ezen az étterem héten jártunk itt utoljára. A konyha döcögött, a régi ötletes ételek helyett, turistákra specializálódott éttermek hangulatát visszaidéző semmitmondó fogások jelentek meg. Szeretnék csak a jóra emlékezni, ezért inkább nem írom le melyik fogás mennyire volt kiábrándító, de nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy 4900 forintért eddig kiváló dolgokat kaptunk itt, most pedig egy pici darab lazacot egy kupac tabuleh-val meg valami fehér borzalommal a csirke pedig nem tudom hogy kerülhetett fel a prémium menüre. Az lett volna a prémium, ha értékelhető a fogás :( Kritikán aluli mi történt ezzel a hellyel.
Szerencsére a felszolgáló csapat gerince megmaradt, Zsolti és Gábor mindig remek társaság volt. Nem tolakodóak, remek pincérek. Kedvesek, viccesek és még az "új" Misi is megéri a pénzét. Remélem egyszer találkozom velük és a hajó régi konyhájával, valahol máshol.
Sajnálom, hogy egy ilyen remek hely így tönkre tudott menni, pedig nagy jövőt jósoltunk neki.
Bianka
- 2018. október 15., hétfő 06:50
Vogue Hajó-étterem válasza:
Kedves Bianka!
Köszönjük, hogy értékelte éttermünket; minden vélemény fontos a számunkra! Szerencsére a vendégeink visszajelzése 99%-ban pozitív, mind konyhánkkal, mind a változásokkal kapcsolatban.
Mivel Önök nincsenek megelégedve ételeink minőségével, bízunk benne, hogy megtalálják majd azt az éttermet, ahol a „magas kopasz fiú és csapata” elkészíti az Önök kedvenceit.
A felszolgáló személyzet nevében köszönjük az elismerést.
Vogue étterem