Az Étteremhét keretében látogattam el az étterembe. Remek helyen, közvetlenül a Dunaparton áll, kiváló kilátással a folyóra. Az étterem kellemes, világos belső terével jó alapot teremt az étkezéshez. A menüsorból elsőként a gulyásleves érkezett meg. Csészényi kiszerelésben, de kifejezetten erőteljes, kellemes ízvilággal. A leves ízesítése, a benne lévő zöldségek kellő puhaságúra főttek, a marhahúskockák pedig tökéletesen puhák, ínmentesek voltak. Sűrű és finom, amit a hozzá adott erőspaprikával csípősre is lehetett hangolni. A kellemes indulást fokozta a második fogásként rendelt vadasmarha zsemlegombóccal. Éttermi minőségben soha ennél jobbat még nem ettem. Itt nem alibizték el a mártást, benne volt a szükséges mennyiségű zöldség, kellemesen ízesítették. Külön figyelmes gesztus, hogy mellékeltek hozzá egy gerezd citromot, hogy aki még pikánsabban szereti, úgy csepegtethetett bele citromlevet. A mártás sűrűsége is pont ideális volt. S ahogy egy igazi vadashoz illik, marhahúst használtak, nem olcsóbb csirke-, sertés-, vagy pulykahúst. S ez a marhahús úgy volt elkészítve ahogy a nagykönyvben meg van írva. Olyan puha volt, hogy szinte kanállal is lehetett vágni. Ha tartósan tudnak erre a minőségre koncentrálni, tartják a színvonalat, akkor ez az étel az étterem signature fogása is lehetne, érdemes ezért Dunakeszire menni messzebbről is.
A lezárásnak rendelt túrógombóc ezúttal elmaradt a két korábbi fogástól, erősen túróhiányosnak éreztem és mert valószínűleg vízben tartották a kifőtt gombócokat, vizes hatást keltett az íze.
A felszolgálás udvarias volt, a fogások kellő tempóban érkeztek, nagyon kedvező első benyomást szereztem az étteremről, aminek már csak a vadasmarha miatt is, további látogatásokat előlegezek meg.
Utóirat: elvitelre is rendeltem egy vadasmarhát, ami tovább erősítette bennem a fentiekben írt véleményemet, bátran ajánlom az éttermet.
Az első és második fogás maximális pontszámot érdemel, a desszert sajnos rontja az átlagot.
Burányi Zsolt
- Monday 14/10/2024