Nagy várakozásokkal érkeztünk az étterembe, mert szeretjük az ázsiai konyhát és a 101 TIGRIS-ről előzetesen csupa jót hallottunk. Belépéskor minden asztal foglalt volt, ami szintén jó jelnek tűnt. A felszolgáló rendkívül kedves volt, az ételek jó ütemben érkeztek, a fogásokkal kapcsolatos tapasztalataink azonban már igencsak vegyesek voltak. Az előételek közül a tavaszi tekercs rendben volt, a házi garnélás dumpling is, bár ebben garnéla íz nem volt felfedezhető: igaz, utóbb ellenőrizve az összetevőket, nem is szerepelt köztük a garnéla, de akkor miért ez a neve az ételnek? A szecsuáni csirkefalatkák sajnos az ehetetlenség határát súrolta: sült csirkehús fűszersóba forgatva, ami ilyen technológiával, szárazon néhány falat után fullasztóvá vált. A levesekben a ramen tészta jól készült, a sertéshúsosnak az alapleve is finom volt, a kókuszos garnélás összetevői, pl. az uborka és kurkuma a tempura garnélával - ami a levesben egy idő után elázott - már kevésbé voltak harmonikusak. Az udon carbonara tálalása - nyers tojássárgája a tészta tetején reszelt sajton - nagyon látványos és ötletes, így a vendég saját maga fejezheti be a tészta elkészítését, de ez a technológia akkor működik jól, ha a tészta olyan forró, hogy hőkezelni tudja a nyers tojást, és mivel a tészta már inkább csak langyos volt, mire az asztalra került és a tetejére, a tojás és a tészta közé szórt reszelt sajt csak tovább hűtötte, így a nyers tojás íz az összekeverés után is érezhető maradt, emellett az udon kicsit túlfőtt is volt; ezzel együtt ez az étel volt talán a legízletesebb és legötletesebb mind közül, amit kóstoltunk. A desszertek viszont sajnos jellegtelenek voltak és az állagukkal is meggyűlt a bajunk: a mooncake brownie-t és a bao fánkot elvágni is alig tudtuk, a rizsgolyók összetevőit pedig még mindig találgatjuk. Összességében a híre alapján mi mást, többet, autentikusabbat vártunk a 101 TIGRIS-től, de a szokványos ázsiai bisztrók sorában megállja a helyét.
NT&L&N
- Sunday 12/10/2025