Nagy várakozással mentünk az étterembe (tekintettel arra is, hogy itt 3.300 helyett 4.900 Ft-ba került egy menü), de sajnos csak az átlagos "éttermi" szintet hozta, semmivel se többet. A leves érezhetően nem volt friss, a benne lévő gombóc pedig túl keményre sikerült; a vargányakrémes bruschetta viszont izgalmas ízkombinációnak bizonyult. Főételek közül a szarvasragu és a királyrákos rizottó is kellemes ízvilágot képviselt, de az adag feleslegesen nagy volt, így (vagy emellett) a tálalás is hagyott kívánnivalókat maga után; a különleges ízélmény továbbá mindkét ételnél elmaradt. A desszertek egyértelműen a leggyengébb pontjai voltak a menüsornak: a szilvás pite tisztája kemény lett, omlósságot nyomokban sem tartalmazott, készítője pedig nem volt túl kreatív (tésztaszelet, rajta szilva, azon a krém). A csokitorta - ami valójában inkább browniera emlékeztetett - szintén egy átlagos cukrászda szintjét hozta, mind a tálalásból, mind az ízéből hiányzott a kreativitás.
A kiszolgálás udvarias, de hűvös: egyszer sem kérdezte meg egyik pincér sem, ízlett-e a bármelyik étel, hozhat-e még bort stb. Megjegyzendő továbbá, hogy a vacsorát követően én is és a párom is enyhe rosszullétet éreztünk, amiről végképp azt gondolom, hogy nem fér bele semmilyen étteremnél sem, nemhogy egy - elméletileg - ilyen magas színvonalúnál.
Remélhetőleg csak az étteremhetes "menüztetésnek" köszönhetően ütött meg ilyen alacsony szintet a Riso (ami természetesen nem mentség semmire), viszont így sajnos még ezen a "kedvezményes" áron sem tudom ajánlani őket jó szívvel...
Urbán Gergely
- 2016. október 17., hétfő 08:01