A Jardinette-ben jártam már, viszonylag ismerős terepen jártam, a Farkasréti temetővel szemben, Buda egyik meghatározó vendéglője. Én nagyon szeretem az ilyen régi hagyományokhoz hú magyar éttermeket. Rendelkezik nyitott illetve zárt kerthelyiséggel is. A menüből lehetett választani glutén és laktózmentes fogások közül, vagy kérésre összerendezték.
Aperitifnek kipróbáltuk Martini Fierot... nem rossz de maradok az Aperol Spritznél. Étvágygerjesztőnek pedig kaptunk céklás, gyümölcslevet, amit egyhúzóra lenyomtunk. Érdekes.
Előételnek Füstölt tofut roston sütőtök pestoval, és Pecsenye kacsamájat saját zsírjában választottunk. Mindkettő nagyon ízletes volt, Szerintem a pecsenye kacsamájból a fele is bőven elég lett volna, mert lényegében ezzel jól lehetett lakni. Egyébként hideg zsír, nem meleg, a kihozott adaghoz a kenyér túl kevés (de ez mindehol probléma, egész egyszerűen túl keveset hoznak ki a kacsamájhoz, libamájhoz mindenütt ami csak azért baj, mert igen zsíros étek kell amin felszívódik). A kenyér friss, ropogós volt, helyben sütik, ahogy a gluténmentes is, amit kérésre elkészítettek. A tofu az tofu, de a pesto éppen eléggé feldobta.
Főételnek Vargányás szarvasragut kértünk sütőtökös burgonyafánkkal, valamint Lazac steaket grillezett töldségekkel. A Lazac teljesen rendben volt, kellően átsütve, megtartva a hal ízét, a szarvasraguban viszont nagyon rágós volt a szarvas, nyilván nem a héten lőtték, öregecske lehetett a szentem. A vargánya kellőképpen megbolondította, burgonyafánkból pedig nem is emlékszem mikor ettem ilyen jót, a sütőtök még könnyedebbé tette. Éppen ezért nem kellett volna elrontani pont a hússal, ami túl kemény, és kegyetlenül rágós lett. Nem is tudtam megenni, - még úgy sem, hogy ajánlásra kértem hordós savanyúságot, ami egyébként nem volt valami jó, túlságosan átcsapott az ecet aromája - kérésre elcsomagolták a harmadát. Desszertnek madártejet és panna cottát választottunk. A madártej nagyon finom volt, még úgy is hogy laktózmentes tejből készítették, panna cottából ettem már jobbat is, de szerintem ezzel nem lehet csodát művelni.
Magyar Tibor
- 2023. március 12., vasárnap 18:58