El nem tudom képzelni hol járt ez a sok ember itt lentebb. Ez volt a hét abszolút csalódása. Elvégre van egy hajó, a nem rég lezárt rakparttal szemközt, ahonnan csudálatos kilátás nyílik a Budapi Várra, meg a Lánchídra és a Gellért hegyre, szóval a budai oldalra. És ennek a hajónak ez a legnagyobb előnye, szerintem ezért van még életben. Ugyan van mellette pár másik étteremhajó is, ahol ugyanez a látvány tárul evés közben az ember szeme elé, tehát azokkal versenyezve már fel kellene kötni a gatyát, hogy az ember ezt válassza. A hely sajnos úgy néz ki mintha a 80-as évek óta romlana az enteriőr, ez az éttermen, a toaletten, és mindenhol sajnos észrevehető. Főleg a csillárokon, azokat sürgősen cserélni kellene. Ilyne helyeken léphetett fel anno Zámbó Jimmy. A kiszolgálásra nem mondok semmit és akkor azt hiszem kvittek vagyunk. Csak egy véletlennek köszönhető, hogy végül a fantasztikusan gyönyörű kilátást ki tudtuk élvezni. Sose értem, ha nincs lefoglalva miért nem ülhetek oda ahova akarok, és miért vezetnek mindig valami másodosztályú helyre? A svéd királyt várják, hogy beessen? Ha a pincér meg elsőre nem tudja megjegyezni mit is kértünk ajálanék egy 19. századi újítást, úgyhívják, hogy notesz. Csodákra képes ám. De egyébként mindez végsősoron még szórakoztatott is, én aztán nem az vagyok, aki nem értené meg, hogy három óra alvás után az ember kissé hebehurgya, a legnagyobb problémám a hellyel, hogy olyan semmitmondó volt a menü, ami nem illeszkeidk egy ennyire jól pozicionált helyhez. Egy hét elteltével alig emlékszem rá. Sok helyen adnak vendégváró falatkát, mert valahogy azt érzem, görcsösen erőlködnek hogy adjanak is valamit, mert úgy érzik kell, meg ne is, hogy ne fájjon sokba. Na most ha ilyesmivel sikerül előrukkolni, hogy sült ananász, meg kovászolt spárga, mellé két karika kenyér, és ehetetlen vaj, akkor inkább hagyjuk. Akkor nem kell, mert ha ilyen az üdvözet, milyen lesz a folytatás? A 21. században tudjuk már megmondani tartalmaz e glutént - segítek, kenyér jár mellé, sanszos, hogy igen. Hogy jót is mondjak, az előételek rendben voltak. Valamiért ezen a héten folyamatosan azt éreztem, az előétel sokkal jobban sikerült, mint a főfogás. A lazactekercs fermentált szilvával különösen jó. A kacsamáj moussenak meg annyi baja csupán, hogy megint kevés a briós, amire rákenjem, meg ez nem chutney, ez lekvár. Az amuse bouche-ból maradt két karika kenyér, ami most igen jól jönne, ha nem kentem volna rá, a kenhetetlen vajat. A bőrén sült jérce teljesen átlagos, a folyós rizottó, ami inkább tűnik rizskásának teljesen átitatja, kifejezetten rossz ízt kölcsönöz neki. Meg lehet enni, de nem egy nyerő fogás. A glasszírozott borjúpofa jobb, keresem rajta a glasszírt, se a csicsókapüré, se a csicseriborsó nem jó párosítás. A desszert a szokásos panna cotta, brownie páros. Unalmas és falatnyi. Így kérek egy egy fehérkávét, kakaóbabbal de minek nevezzelek? Nem emlékezetes az biztos. A menühöz jár italcsomag, ami ennél az árkatgóriánál egy no brainer. A FloWaterről meg van amúgy a véleményem, de nem itt fejtem ki, a pohár bor finom, a kávé átlagos. Az egész menü túl átlagos ehhez a helyhez. Tesék fejlődni. Viszont jó hír, hogy ide legalább valóban megéri betérni étteremhéten, mert bármikor máskor még ez az átlagos menü is a duplája lenne.
Magyar Tibor
- 2023. október 13., péntek 00:23