Szóval ha csak a Pizzát nézem, szerintem életemben nem ettem ilyen jót Budán (sőt valószínűleg Pesten se, de ha ezt írom a végén elbízzák magukat.) Annyi keserves év telt el, mióta a Tini Nindzsa Teknőcök megtanították a magyaroknak, hogy létezik a pizza, de végre túl vagyunk amerikai rakottason, vastagtésztájú kelttésztaízűn, szénnéégetett szélű töredelmesen, hogy végre begyűrűztek hozzánk is az igazi nápolyi pizzák. Tökéletes, úgy ahogy van. A falakon képek a pizzakészítés egyes lépéseiről. A srácok előttünk gyúrják, sütik a tésztát, ha meleg lenne ki is lehet ülni a teraszra, és ameddig megérkezik a pizza, alapozni egy is frizzantéval. Vagy Chai Lattéval! Három éve létezik a hely, a pizzasütést egyenesen Fabio Cristianotól tanulták, és kint is van a tábla Magyarország top10 pizzátója közt a helyük. Így igaz. Bármelyik pizzát is válaszd nem fogsz csalódni, én mivel a csípőset szeretem Diavolát kértem, pluszban még lehetett különféle olívaolajokat is rácsurgatni, minden falat egy hősköltemény. Az alapanyagok is minőségiek, a paradicsomszósz San Marnazo, a parmezán Parmigiano Reggiano, pármai sonka, Fior di Latte vagy D.O.P. bivalymozzarella. A pizzatésztát lehet gluténmentesen is kérni.
Viszont az előétel és a desszert már nem volt ennyire jó. Egyáltalán nem volt rossz egyik se, de a desszert választék panna cotta volt gyümölccsel, vagy csokoládéval, oké. Nem volt rossz, bekanalaztam, de egy kis kreativitás feldobná a lezárást, pláne, hogy a rendes étlapon azért van ám sok minden. De oké, alacsony kategóriában indultak. Előételnek meg majdnem tonhalsalátát kértem, de bujkált bennem a kisördög és mégis a Caprese mellett döntöttem, ezt annyit csinálom otthon én is nyáron kíváncsi voltam ha más készíti milyen lesz. Annyi javaslatom lenne, hogy ezt a szarvasi minit felejtsük már le (ők is a gyártását) mert értem, hogy aranyos, meg kicsi, kerek, de annyira gumis, hogy vagy a nagyot vágjuk szeletekre, és máris emeli az ízértékét, vagy lehetne feláras de bufalából, és annak meg jól is áll ha megtépkedik. Sokkal izgalmasabb lenne a tál. De mindegy, ez a hely a pizzáról szól. Abban pedig kiemelkedő. Rendszeres látogató leszek, még úgyis, hogy mindig azt hittem én ezt a heti pizzafalást már rég magam mögött hagytam valahol az egyetemi éveimben. No persze, akkoriban a nápolyi az egy édesség volt.
Magyar Tibor
- 2025. július 03., csütörtök 00:07