Rendkívül autentikus olasz hely, egy szerintem meglehetősen kieső helyen, életemben nem jártam a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, de lehet a Felicitá miatt érdemes ide kikutyagolni. Déli pályaudvarról szinte odavisz az 59-es villanyos. A konyha annyira elhivatott az olasz ízek iránt, hogy olasz lisztet használnak a tésztákhoz és pizzákhoz, olivaolajat kevés helyen ettem/ittam ilyen finomat, a pisztáciakrémet pedig helyben készítik, a kenyeret, focacciat helyben sütik. És magát a processzúrát egy látványkonyhában meg is tekinthetik a vendégek mielőtt a végterméket elfogyasztják. Előételnek arancinit és polip carpacciot kértünk. Az arancini egy street food kaja, zsemlemorzsában forgatott rizsgolyó. A polip leheletvékony, de maga az egész kompozíció remekül harmonizál. A melléje kihozott focaccia két perce lett kész a konyháról, isteni, ropogós, pont úgy megsütve, ahogy az olaszok is szeretik. Hátránya, hogy a számlánál derül ki, bizony ez már pluszba került.
MIndig gondban vagyok, ha egy étteremben pizzát is lehet rendelni, mert nekem a pizzéria, meg az étterem az két külön dolog, - ugyanazt érzem, ha hamburget eszek egy étteremben -, de az biztos hogy nagyon ízletes volt. Ugyanakkor elbújhat a konfitált bárány csülök mellett, mint tálalás, mind ízvilág tekintetében, a hozzá adott polenta, amit parmezánnal kevertek, valami zseniális, olyan mintha az egész sajtszósz lenne, miközben a polenta textúráját kellőképpen ellensúlyozza és egyben pikáns ízvilággal ajándékozza meg.
A két desszert közül a lisztmentes csokitorta a jobb, bár hozzá ell tenni a chantilly kérme francia és nem olasz, ejnye bejnye. A cannoli egy ropogós tésztába töltött habkönnyű ricotta. Ehhez még nem vagyok eléggé olasz, valószínűleg puha tésztával jobban ízlett volna, de akkor már canelloni lenne.
A két rendelt narancslimonádé elképesztően finom, ott helyben facsart narancs levét iszod, nem valami dobozos akármit. A kávék sem hagynak kivetni valót maguk után. Mindent egybevetve szuper hely, én mondjuk inkább a középkategóriába helyezném, mert azért egy bevásárlóközpontba helyezett étterem, ahol fel kell menni a mozgólépcsőn, az amúgy nagyon szép mosódba, sose lesz a Gundellel, Matilddal egy szinten, és lehet nekik is jót tenne, ha beköltöznének az első, vagy az ötödik kerületbe. Ugyanakkor egész dining citys pályafutásom során, itt fogyasztottuk a legtöbbet, majndem 40.000 lett a számla, amit egy együnk jót olcsón héten csöppet túlzásnak érzek, de hát istenem... így mulat egy Magyar úr.
Magyar Tibor
- 2023. október 12., csütörtök 23:53