Négyes alá! A hely maga nekem tetszett - , olasz spanyol és magyar sonkák és sajtok, az enteriőrben magyarul és angolul leírva egyik másik híresebb sajt eredetét és ízvilágát, mint a burráta, vagy a manchego, a pultban hatalmas, érlelt sajtok és sonkák, nekem tetszik, tényleg sonkabár jellege van. Mindez pedig beékelődve a spanyol Zenit hotel tövébe, de hát ez már csak ilyen. Lehet kérni elvitelre is szeleteltetni frissiben különleges sonkákat, biztos jó árban van, de mi nincs manapság jóárban?
A kiszolgálás figyelmes és előzékeny, egyetlen furcsaság, hogy egyedül vagyunk délután négykor.
A marhahúsleves világbajnok, top 3-ba nálam bekerült pedig különösen szeretem a leveseket, egyetlen baja, hogy csak két canelloni van benne, pedig négy lenne az igazi, ilyen finom vargányát életemben nem ettem, igazi ízorgazmus volt, ahogy szétrobbant a számban. A tálalás pedig igazán ötletes és látványos volt.
A supreme csirkemell ehhez képes már csak szimplán jó, ami igazán feldobja az a kéksajtos krokett, és az édesburgonyapüré.
A zöldre festett gnocci felszívja a paradicsommártást, ami így elveszik a kompozícióban, a San Daniele sonka finom, csak kevés, de legalább sonka.
A két desszert sjanos kimeríti az átlag fogalmát, ide valami olaszosabb kellett volna, hát ha valaből lehet válogatni az olaszoknál, azok a különféle édességeket. Mangós citromtorta, meg joghurtos cloud cake, epervelő, ami fagyi hagyjuk már ezt.
A menüben is jobban dominálhatott volna a sonkás ízvilág, ha már ez a fő profiljuk és van egy felsőkategóriás szeletelőjük.
Mindenesetre már a levesért megérte eljönni, a sonkatálaikért még tuti visszajövök, kíváncsi vagyok mi minden fér rá arra a tálra.
Magyar Tibor
- 2024. március 16., szombat 00:17