Marcali felkerült a térképre, nem is akárhogyan! Olyan élményben volt részünk a szombati ebéden, hogy mind a tíz ujjunkat még most is nyalogatjuk. Kaptunk finom üdvözlő falatot, aztán kiváló levest, illetve előételt. A főétel mindkettőnknek vad volt, szarvas, illetve őz. Egyik jobb volt, mint a másik, az őzgerinc az egész hét (négy helyen voltunk) csúcsa volt, a hús zsenge, puha volt, az ízletes elkészítése egészen különleges élményt jelentett. Az édességek, egyszerűek és különlegesek voltak, megkoronázták az ebédet. A császármorzsa, mint annak idején édesanyámnál nagyobb darabokból állt, isteni volt a homoktövis fagyival, a másik édesség a sült alma költemény is porcukor nélküli, mérsékelten édes, ízletes volt.
Pongrácz Tibor és Farkas Judit
- 2023. október 16., hétfő 18:23