A tulajdonos felhívott előtte, hogy szombaton csak a teraszon tudnak helyet biztosítani, és bár fűteni fogják, és plédet is biztosítanak, de javasolja, hogy az esti foglalást módosítsuk egy korábbi időpontra. Ezt meg is fogadtuk, így kellemes, bár kissé szeles időben ülhettünk a teraszra, kiváló kilátással a szőlősorokra. Nagyon kedves kiszolgálásban részesültünk, az ételekhez szakszerű borajánlást is kaptunk a környékbeli kézműves borászatok boraiból. A Boráriumban kaphatók többek között a nadapi Szentesi pince, a pázmándi Aprókeretek pincészet, vagy Köllő Zsolt borai is. Mivel a gyönygytyúk levest választottuk, és másodikként a Serpenyős zsályás jércére és a Konfitált kacsacombra esett a választás, így az Aprókertek pincészet Olaszrizlingjét, illetve a KNR nevű Olasz & Rajnai Rizling cuvéet ittuk hozzá. A fogások kitűnőek voltak, és tökéletesen passzoltak hozzá a borok. A desszertekből egyet-egyet kértünk, így össze tudtuk hasonlítani. A szilvás pite tetején a szilva és a dió nagyon finom volt, de a tésztája egy kissé tömörre sikerült, ezért nem kapta meg a konyha a maximális öt csillagot.
Összességében egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk a Bálint Boráriumban, ha tehetjük vissza fogunk hozzájuk térni. Jó szívvel ajáljuk mindekinek.
Attila Szepesváry
- 2022. október 09., vasárnap 20:55