A diningweek keretében mentünk el a Fiammal a Trattoria Serafinába. Hétköznap 14.00-ra volt foglalásunk. Az étteremben csak pár vendég volt, mi az ablak mellett kaptunk helyet. Előételnek mindketten tatárt kértünk. A felszolgáló fiatalember - akitől bekeverve kértem a tatárt - meggyőzött arról, hogy a tojást (ami itt lágy tojás volt), ne helyettesítsük bekevert nyers tojással, hanem kérjem az eredeti éttermi recept szerint. Meggyőzött minket. Nem bántuk meg. A főétel mind a kettőnknek rákos tészta volt, ami enyhén csípett. Finom volt ez is. Így hát megdicsértük. A desszertem tiramisu volt, míg a Fiam panna cottát kért. Mind a ketten úgy gondoltuk, hogy jól jártunk.
A menü mellett (ahol a két tatár feláras volt), még ittunk egy-egy korsó sört, fejenként két deci fehérbort, egy nagy mentes vizet és egy-egy espresso-t. A számla így 25eFt volt, mely szerintem teljes rendben van.
Pontozáshoz: Változtattam a korábbi szigorúbb pontozási szabályaimon, mely eddig azt eredményezte, hogy a többiekhez képest eléggé lepontoztam a jó éttermeket. Most úgy pontozok, mint ha egy iskolában érdemjegyet kéne adni azzal a megkötéssel, hogy 4,5csillag jelenti a jelest, az 5,0csillag pedig a dicséretes jelest. Így itt a pontszámom konyha 5,0; hangulat: 4,5; szerviz: 5,0.
Nagy Tibor
- 2022. november 03., csütörtök 09:30