A Mozata is a Váci környékén van, mondhatni szkülla és kharübdisz közt, elvégre egyik olalt a Byblos, másik oldalt a nemrég nyílt Levant kínálja szinte ugyanazeket a fogásokat. A pincérek, úgy vettem észre, többségben angolul beszélnek, de van, aki magyarul is, és mindenki nagyon kedves és közvetlen. Az étterem összességében remek hangulattal rendelkezik. Nekem ez tetszett a legjobban a meglátogatott libanoni étkezdék közül. A 7900-as középkategóriát képviselik, mégis a legtöbb étel teljesen rendben volt, sajnos a menü fix, nem válogathatod mit szeretnél mivel. Pedig akkor lehet jobb lenne az összkép. A Cédrus menüt választottam leginkább mert kíváncsi voltam a Tabbouleh-re. A csirkeleves cérnametélt mellé citromot és kenyérchipset hoztak nem sót és borsot de kérésre hoztak ez utóbbiakat is. Hát nem lesz a kedvencem, eleve savanykásabb mint a miénk, kicsit több koriander lehet jobban kihozta volna az ízvilágát, a csirke is túl naturális maradt. A Tabboulehtől megijedtem, mert ez egy marék apróravágott petrezselyem - amivel 40 évnyi aktív evés után sem tudom hányadán is állok, - közben meg ez lett a legjobb fogás, kellemesen savanykás a citromtól és a hozzáadotthagymától (sóska ízre emlékzetet), frissítő és nem megterhelő étel. Ugyanakkor a fogpiszkáló kötelező az elfogyasztása után. Azt viszont nehezményezem, hogy a főétel egy trotillába tekert csirke, amit még ma is megkapsz bármelyik sarkon egy ezresért. A másik választás a falafel lett volna, szóval ide inkább borjú, vagy bárány kellett volna, de lepénybe tekerve még akkor is húztam volna a szám. Szóval itt jóval többet vártam, valami tartalmasabbat, laktatóbbat. Desszertnek a már ismerős Kunefe érkezett, cérnametélt tésztás sajtcsoda, (ő a nagy felfedezése e hétnek.) amit gazdagon meglocsoltak cukorsziruppal. Zárásul itt is ittam egy libanoni (saras) kávét, ezúttal a saját kontómra. Ide biztos visszatérek még, de félév múlva tessék rendes főételt készíteni!
Magyar Tibor
- 2023. március 17., péntek 22:12