Nagyon szeretjük a különböző nemzetek tradicionális ízeit, így az étteremhéten nem maradhatott ki a SZÉK étterem sem, ami igazi erdélyi ízeket ígér. Az ételek hagyományos alapanyagokból és fűszerezéssel készülnek, modern konyhatechnológiával ötvözve, így olyan finomságokat kóstolhatunk, mint a csorbaleves, gulyás vetrece vagy épp a híres erdélyi miccs. Mindig akadnak újítások is, a tavaszi-nyári étlapon fontos szerepe van a fiatalok által kedvelt gourmet fast foodnak, ilyen például a Kárpát burger, vagy a székely ízesítésű amerikai hot-dog, amiben a kézműves kolbászt lestyánnal fűszerezik.
Tárkonyos bablevessel és csorbalevessel kezdtünk, ez utóbbi sokféle formát ölthet, Erdélyben kifejezetten a savanyú, tejfölös, ecetes, nagyon tartalmas levest takar, amit itt kis húsgombócokkal tálalnak, és tényleg isteni volt. A bablevest meg egyszerűen szeretjük és kész :)
Mindkét főétel extra finom volt. A miccs többféle húsból készült fasírt, nagy kedvencem, itt szuper finom volt. A vetrece egy Erdélyből származó magyar étel, a tokány egy fajtája.
A hosszan készült angus marha hihetetlen omlós, jó állagúak a zöldségek, de a tálalás... Értem én, hogy fine bisztro, de répákkál körbebástyázni a húst, amit a kis középső részben nagyon nehézkes megvágni, úgy éreztem ez lehet Erdély bosszúja Trianonért.
Elég egy autentikus cserép, vagy akár fatányér, és máris Székelyföldön érezném magam, így viszont rendesen megküzdöttem a falatokért.
A két desszert hozza az elvártakat, bár a mákszuflé kissé túlment, de jóízű, a somlóit pedig új szintre emelte a tokajis mazsolakrém.Jó pár hívogató fogás van még az étlapon, így biztosan visszatérünk.
A személyzet nagyon vendégszerető, és kedves, szívesen mesél az ételekről,a pultos hölgy pedig igazán izgalmas erős koktélokat is készít. A borkínálat is széles, és ha már itt vagyunk, érdemes megkóstolni a Ménes borvidékről származó Balla borokat is.
Sápi Erika
- 2024. március 19., kedd 05:08