Gyönyörűen felújított passage-ban, kellemes zongora mellett a felszolgált vacsorából a sajtleves és a marha stefánia volt élvezhető a többi megfelelő vagy ehetetlen. Szerencsére az adagok nem voltak akkorák, hogy sokáig kelljen küzdeni velük. A kacsamell szalonnás bőre gumiszerűen rágós, a húsa véresen rághatatlan, a zöldkagyló késsel is nehezen vágható és megrághatatlan. A hat darab kagylóhoz kihoztak öt darab nagyobbacska kagylótésztát. Ezeket csak azért emelem ki, mert a pincér referált a konyhán és a séftől azt a választ közvetítette, hogy a kacsa a szuvidálástól rágós (!?!?), a zöldkagylónak pedig olyannak (rágósnak?) kell lennie amilyen. NO COMMENT…
A kért kancsó vízre a pincér nemes egyszerűséggel közölte, hogy nem tud hozni, válasszunk az itallapról. Amiket ettünk: Előételek/leves: Lila cikória, bivaly mozzarella, mangó, bazsalikom, Francia sajtleves és Nyelvhal Ceviche, chili paprika, lime, maracuja; Főételek: Narancsos kacsamell filé, pirított cikória, szarvasgomba, parmezán, burgonya, Marha Bourguignon (marha stefánia, gomba, sárgarépa, cukkini, gyöngyhagyma, burgonyapüré) és Zöld kagyló, tárkonyos Conchiglie, sáfrányos mártás; Desszertek: Paris Brest (gesztenye, kávé(nyomát sem találtuk), csokoládé, meggy) és Pavlova, tojáslikőr(nyomát sem találtuk), erdei gyümölcs.
B. L.
- 2021. október 11., hétfő 19:36