Évek óta járunk a Fiastyúkba étteremhét keretében és azon kívül is. Eddig a favorit helyünk volt, meggyőződésem volt, hogy Székesfehérvár legjobb étterme volt úgy, hogy nem is Fehérváron van. Most viszont valami volt a konyhán és ezek az ételek koncepcionálisan voltak elhibázottak. A borjú terrine nem terrine volt, hanem egy aszpik, amit ha tudok nem is kérem, viszont ha már így alakult megettem, de sajnos teljesen ízetlen, élvezhetetlen volt a fogás. A hozzá tálalt zöldségek vinagrettje sokkal erőteljesebb ízű volt, mint az aszpik önmagában. Nagyon reméltem, hogy a főétel javítani fog, de sajnos a préselt csülök is csak szépen volt tálalva. A húsban egy dekányi nedvesség, zsír nem maradt, bántóan száraz és fáradt volt a hús. A füstölt burgonya rendben volt, viszont a mellé tálalt savanyú káposzta krém bántóan és egyoldalúan volt savas. Ezt azért emelem ki, mert eddig az volt a jellemző az étteremre, hogy minden elemnél, de kifejezetten a zöldségeseknél kifinomult volt és nagyon eltalálta az arányokat az alapízekben. A csirkés fogás egy fokkal élvezhetőbb volt, bár a paprikás szósznak inkább klasszikusabb, menzás íze volt és nem a farm to table étteremtől elvárható friss, könnyed paprikás ízekkel dolgozott. A desszertekből a csokis tart rendben volt, míg a cappucino krém szintén ott hibázott, hogy nem krém volt, hanem egy a pohárba kötött zselé. Nagyon sajnálom, mert hangulatában, barátságosságában, még mindig a környék legjobb étterme, de a konyha kapcsán én most kongatnám a vészharangokat, és ez után nem szívesen megyek a jóval magasabb árkategóriájú a'la cart étlappal kockáztatni. :(
Silye Zoltán
- 2022. április 22., péntek 06:30