A hely maga nekem tetszett, nagyon hangulatos, az asztalok jól el voltak szeparálva, igazából ezen nincs is mit tovább boncolgatni. :)
Nem igazán értettem a személyzet felépítését, alapból egy fiatalabb és egy idősebb hölgy szolgált fel, amikor megérkeztünk, mindketten nagyon kedvesek, és profik voltak, de ahogy teltek a helyek (a hotel időközben érkező vendégeit is ők szolgálták ki), és jöttek a koktél rendelések, a fiatalabb hölgyet elvesztettük, az idősebb hölgy pedig nagyon magára maradt platzon. Ennek esett áldozatul az ajándék pohár borunk, amit csak fizetéskor, és egyáltalán nem reklamációs céllal tettem szóvá. Azonnal pótolták, elnézést kértek. Igazából nekünk egyáltalán nem volt para, de biztosan lett volna, aki cirkuszol ilyen szituban. Időnként feltűnt egy úr, ki-kijött hátulról, elvitt-hozott ezt-azt, de inkább néztem chef-managernek, mint ahogy egy másik hölgyet is, akit másfél óra alatt kétszer láttam megjelenni és instrukciókat adni (kérni?). A legjobb szándékkal, és egyáltalán nem a két felszolgáló hölgyeknek szólóan egy fél pontot lehúztam az értékelésből, csak azért, hogy a chef-manager(ek) tanuljanak belőle. A mi esténken szerintem kevés volt a két hölgy szerviznek, hiába pörögtek 110%-on és mindezt a legnagyobb profizmussal, és odaadással.
Az ételeket illetően a bruscetta volt az egyetlen, amit nem igazán tudtam hová tenni, ízre nagyon jó volt, a tálalást viszont talán érdemesebb lett volna másképp megoldani, a bruscettára kent pöri ugyan bőséges volt, de csupa ragacs lett mindenem a végére. Nekem egy kis tálkában szervírozva a bruscetta mellett lett volna 10/10, így csak 9.9. :) A vaníliás karfiolkrémleves és a fekete kagyló zseniális volt annak ellenére, hogy nem igazán rajongok a "tenger gyümölcseiért", és ugyanez elmondható a rákról valamint a homár mártásról is. A sertésszűzön nagyon kerestem a kolbász kérget, de sehol nem találtam. Ezzel ellentétben az ízében nagyon szépen visszaköszönt. Nekem nagyon bejött, bőséges is volt. :) A hagymás túrógombóc szintén kiemelkedő, igazából az a kis tejföl már szinte feleslegessé vált számomra, így is felülmúlta minden várakozásomat, és a savasságot is hozta a gombóc önmagában. A citrom torta szintén csoda volt, a párom ugyanezt mondta a panna cottáról.
István Korpás
- 2021. november 02., kedd 18:30