Többször is jártam már a Viatorban, és továbbra is talán ez az egyetlen étterem, ahol az eddigi összes asztaltársaságom egyik tagjának sem volt kiválónál rosszabb élménye. Az idei tavaszi étterem hét alatt sem változott ez szerencsére. Figyelmes kiszolgálás, gyönyörű tálalás, komplex, de nem túlzó, kifinomult ízek. A vargányás rizottót kötelező kipróbálni, mennyeien krémes és gazdag a szósz, tökéletesen kiegyensúlyozott, kicsit fűszeres gomba ízzel, a rizs nem volt túlfőzve, a konfitált hagymák pedig üdítően felfrissítették a gazdag ízeket. A durbincs körettel együtt nagyon szép adag, laktató, a hal friss, tökéletesen elkészített, külön öröm volt a ropogósra pirított bőre. Ezt a harmóniát vitte tovább a nugátos csokidesszert is, a sárgabarack sorbet érezhetően házi készítésű volt, mintha egy hideg sárgabarackba haraptam volna - emiatt nem volt túlzás a gazdagon csokoládézott sütemény sem. Nagy plusz pont jár a ropogós textúrákért a pirított morzsa és mogyoródarabok személyében. Az i-re a pontot a petit fourként felszolgált tömény étcsokiganázs tette fel, rozmaringos fűszerezésével dekadens záróakkordja volt a vacsorának. Mindezeket az egyedi és ízléses épület csak tovább emeli a magsba, a helyszín gyönyörű, bátran ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el ide!
Kun János
- 2020. március 13., péntek 08:55