Sajnos a Classic Café szerb étteremnek nem sok köze volt az étteremhét céljaihoz. Az igyekezet érzékelhető volt, de az eredmény sok kívánnivalót hagyott maga után. Az alapvetően finom ételek valóban megállják a helyüket egy átlagos étteremben, de újat nem nyújtottak az elkészítés, tálalás tekintetében.
Előételek: A levesek (póréhagyma krémleves, mustáros sertésraguleves) jó ízűek voltak (ugyan a raguban nem volt egyetlen darab hús sem) és a kísérő sajtos lepény frissen sült, meleg és finom volt (a legjobb az egész ebéd során). A tatáros és libatepertőkrémes kanapé rendben volt, a mellé tálalt saláta (főleg rukkola) azonban teljesen natúr, ízetlen. Külön kellett kérni ecetet és olajat, hogy valami öntetet készítsünk (ami önmagában rendben van, de akkor legyen az asztalon minden hozzávaló, ne kelljen külön kérni).A főételek hagyományos értelemben teljesen rendben lévők voltak: hatalmas adagok, semmi újítás - hús, krumpli, saláta ... felét sem tudtuk megenni. A desszertek (többféle palacsinta) szintén nem hoztak újdonságot: amellett, hogy hidegek voltak, nagyon (túl) édes öntetekkel, nem tértek el a hagyományostól. Összességében az étel nem volt rossznak mondható, de nem hozott semmi újat a hagyományos éttermi étkezéshez képest. A kiszolgálás nagyon gyenge volt, a hangulatot csak azért nem említem, mert az időpont (13 óra, hétköznap) nem is ígért semmit e téren. De kétlem, hogy akár este jobb lett volna, mert az étterem kialakítása nem nagyon nyújt erre módot.
Andracek Ilona
- 2017. október 12., csütörtök 06:12