Hétvégén voltunk ebédelni négyen. Véleményem szerin túlértékelt a csárda, az alábbiak miatt.
Negyed kettőkor érkeztünk, fél négy után távoztunk.
Személyzet udvarias, segítő kész.
Környezett: a napernyők alatt legalább 20-20 db döglőtt poloska tetem. A kerti bútorok egy része már cserére szorulna, korhadtak, a lábaknál.
A sör finom volt, a limonádé, ami erdei gyümölcsősnek mondtak csak citrom, és narancs volt.
Rendeltünk 2 tanyasi gulyást, egy gyerek csirke rántott falatokat, egy felnőtt csirke rántott falatot, kettő káposztasalátát, nekem még egy roston sült jérce mellet, burgonya pürével, végül egy Gundel palacsintát.
Egy levest hoztak ki kb. 40 perc múlva, ez egy késztermék, amit csak szervírozni kell.
Nem értem, hogy a család többi tagjának miért kellett megvárni, amíg befejezem a leves elfogyasztását?
Újabb várakozás kb. 40 perc után megkaptuk a többi ételt.
A desszertre megint kellet várni 35 percet.
A gulyás állaga közelebb volt a pörkölthöz, mint a leveshez. Előre beletették az erős paprikát, az egyik adagban megfelelő mennyiség, de második nagyon erős volt. Tésztagombóc nagy volt nem tudott átfőni.
Káposztasaláta jó volt.
Csirke falatkák vastaghús darabokból állt, amit nehezen lehet átsütni, ízetlen volt. Nem értem, hogy miért kellet ezeket egy pálcára felszúrni? A sült burgonya túl vékony volt, szerintem finomabb egy hagyományos, vagy steak burgonya.
A jérce ízetlen, nem szaftos, amit szerintem előbb pároltak,(főztek) és egy kicsit rádobtak rostélyra.
Burgonya pürét a séf műsorban kidobták volna. A főző lében bot mixerrel összekevert valamit nem pürének hívjuk. Burgonyanyomó, vaj, vagy ráma, tej, só.
Házikenyér nem volt átsütve, belseje nyers volt. A kenyérsütés is egy „szakma.”
Espresso finom volt.
Zsolnai, és kávés tálalás szép volt.
A Gundel finom volt.
Lajos
Péntek Lajos
- 2024. október 16., szerda 14:51