Sajnos nagyon nagy csalódás volt ez az étterem.
Szupermarket alsópolcos (silány) és nem megfelelő hőmérsékletű grúz fehérbort kaptunk megkésve, addigra már kihozták a levest, ami közben kihűlt, nincs melegentartójuk, hozzá nem értő a személyzet, elrontott ételrendelés, egy katasztrófa volt az egész röviden. Kifejtem:
Amikor kértem egy jéggel és vízzel teli vödröt, hogy az üveget gyorsan lehűtsük, közölték hogy az nincs, és kaptunk helyette egy kicsi fém tartót, ami amúgy nem sok dologra jó, plána nem behűteni egy alapból meleg bort...
Az előételek közül a paradicsomos-savanykás marhahúsleves nagyon finom volt egyébként, viszont a saláta annyira gyatra volt, ízetlen és lapos, hogy hiába adtak nagy adagot (pont abból..)
Ránk hozták a főételt úgy, hogy még az előételt se fejeztük be és félig volt a tányér.
Amikor kértem, hogy vigyék vissza melegentartóra, azt mondták hogy az nincs nekik.
Az egyik főétel rossz volt, nem azt rendelte a párom, vissza kellett vitetni, majd mire megkapta a helyes rendelését 20 perc múlva, addigra mi a barátnőmmel megettük a szerény adagunkat, ami szinte jéghideg volt az utolsó perceiben.
A kebabban nem volt zöldség, a tortilla lapot felhajtva mint egy emberi végtermék tárult a szemem elé a sötétbarnára sült marha-bárány kolbász alakban, pár szem gránátalmamag, fonnyadt lilhagyma szeletke és csoffadt korianderlevél körítésében. (A hús a látvány ellenére finom volt)
A szószt külön adták hozzá, salsa-jellegű volt, az nem volt rossz.
A lassan főtt marhahús amit a barátnőm evett ízletes volt, viszont nagyon kicsi adag.
A sertéshús amit a párom későn kapott meg semmilyen extrát nem nyújtott, nem érződött rajta semmilyen fűszer, vagy grúz jelleg.
A koszos tányéromat nem szedték le miután befejeztem, pedig a többiekét igen. Természetesen láttuk, hogy telt ház lett pont, így beúszhatott a szerviz. Türelemmel vártunk 10-15 percig, majd szóltunk, hogy amúgy jöhet a desszert. A felszolgálónk teljesen szét volt esve, és valamilyen kábítószer hatása alatt állhatott, rossz volt ránézni is és hozzászólni, valamint az érkezésünkkor feltett kérdésemre igen rosszindulatú, gúnyos hangnemben válaszolt.
Kedves Hachapuri!
Szerintem ne vegyenek részt a DiningCityn, mert nem az jött le, hogy a vendégeket szeretnék megfogni maguknak - inkább egy kínlódás volt, és muszájból voltak résztvevők. Más helyek küzdenek a visszaeséssel, sokan bezárni kényszerülnek, és alázattal, kemény munkával igyeznek vendégeket szerezni maguknak. Tiszteljék meg őket azzal, hogy vagy komolyan veszik az Étteremhetet, vagy akkor nem vesznék részt.
Nem fogunk visszajönni, és másoknak sem fogjuk ajánlani étteremhétre, valószínűleg az a'la carte normál működés során jobb élményben lehet része a vendégeiknek - bár a felszolgálók kompetenciái alapján erre sem vennék mérget.
A Bazilika közelsége miatt sok turista is látogathatja, nincsenek rászorulva, hogy magyar törzsvendégeik legyenek.
Mindig is érdekelt a grúz konyha, egyébként kedvet kaptam hozzá - ezt az egyet a Hachapuri el tudta érni - de megpróbálok egy autentikusabb, jobb szervizt nyújtó helyre eljutni, vagy otthon recepteket kipróbálni.
György Flóra
- 2025. október 06., hétfő 09:10