A DininCity étteremhét alkalmával ellátogattunk a 2012-ben nyílt, extra hangulatos Havana Salsa Bárba is.
A hely kívülről nem sokat ígér, de belépve igazi karibi életérzés ragad magával, köszönhetően a firenzei ihletésű, varázslatos enteriőrnek, és az autentikus kubai zenének.
Kezdésnek avokádós lazactatárt kértünk bagettel, illetve vörös cheddar sajtkrémlevest ropogós serrano chipsszel. A leves kicsit lisztes volt, de finom krémes, viszont lehetne mélyebb ízű, esetleg csípős is, a sonkachips viszont határozottan jó ötlet, bár kicsit megpuhult, de nekem pont így tetszett. A tatár viszont tökéletes, jó a lazac-avokádó arány, ízében pedig kicsit citrusos, nagyon fincsi volt.
A döbbenet a főételnél jött, de a szó jó értelmében.😎
Uruguay-i hátszínt kértem parázsburgonyával, grillezett kukoricával, zöldbors mártással és habanero szósszal, a párom pedig egy igazi klasszikust, a ropa vieját kóstolta.
Ez utóbbi Kuba nemzeti étele, neve "régi ruhát" jelent, utalva az étel kissé rongyos kinézetére.
A legenda szerint egy szegény ember pénze nem lévén a ruháit főzte egy nagy fazékban, és közben imádkozott. Imái meghallgatásra találtak, és a cafatokra tépett ruhák hússá változtak.
Igaz vagy sem, a babos rizsen tálalt tépett marhaszegy igazi ízorgia, és hihetetlen laktató, de az én hátszínem is isteni szaftos volt. A habanero szósz volt az egyedüli gyenge láncszem, inkább pikáns volt, mintsem csípős, pedig egy erős íz nagyon illett volna a húshoz.
Ezután még érkezett egy sajttorta és egy churros, mindkettő rendben volt, de semmi kiemelkedő, bár az is igaz, hogy az óriás adag húsok után nehéz volt még falatozni.
Kiemelném még a felszolgálókat, a két lány egész este mosolygósan, táncolva, mégis maximálisan odafigyelve vitték a pályát, jó volt rájuk nézni.
Hetente többször van élőzene és táncshow, sőt, még tánctanítás is, a két táncos most is olyan hangulatot csinált, hogy majdnem sikerült rávenniük, hogy én is velük ropjam 🪇
https://www.instagram.com/p/DBQUaYyo-mV/?img_index=5
Sápi Erika
- 2024. október 18., péntek 06:16