Tévedtem, vagy túl hamar mondtam véleményt. Mert EZ a hely az idei hét csalódása. Két éve tervezem, hogy eljövök ide, de egyrészt messze is van, Budakeszi határán, másrészt mindig le volt foglalva. Ezek miatt megemelkedtek az elvárásaim, ez az étterem, azért párszor megnyerte a Dining City versenyét. Igaz, NEM mostanában. Maga a hely szerintem hangulatos, sajnos csak tíz autónak jut parkoló, a kiszolgálás átlagos, ha az ember kérdez valamit, nem tudják, elfelejtenek kihozni ezt azt, csak a szokásos. De mindez nem idegesítene ha a menü jó lett volna. Feláras kacsamáj mousse, alig elegendő kalácskával. Bárhol megkapod ugyanzt, sokhelyütt meg ennél jobbat felár nélkül. A fehérboros feketekagyló kifejezetten rossz, gumis, rágós, a mellé kihozott kenyeret elfelejtették megpirítani. A zöldfűszeres csirkemellett ilyen állapotban bármelyik menzán megkapod, szárazra sült. A Rib-eye steak feláras, cserébe inkább rostélyosra hasonlít, tele zsíros, mócsingos részekkel, a lyoni hagyma túlsózva, a mellé adott karalábé chips az igazi minek nevezzelek. De a legrosszabb a garnélarákos spagetti, ahol sikerült az egész tálon NÉGY darabot elrejteni. Máshol ugyanebben a kategóriában csak az előételen nyolc volt. Ha a dupláját ráteszik talán még el is veri valamelyest az éhem, de tizenkettőt is rátehettek volna ennyi pénzért! Ha meg ennyire olcsón akarnak megúszni mindent minek indulnak, akkor passzoljanak egy félévet, vagy kettőt, de ez szégyen erre az étteremre. Ez egy nagy hírű, régi múltú, hagyományokhoz hű étterem. Ha ezen menü alapján kellene megítélnem soha többet nem tenném be a lábam ide. Utálom, ha ennyire hülyének néznek. Meg ha maguktól nem veszik észre, hogy kompenzálni illene. A második csillag a desszerteknek jár, azok rendben voltak, panna cotta, ananászos-mangós kókuszos torta, a narancsos csokoládé kifejezetten finom volt. Nem csoda, hogy egyre rosszabbak az értékelések, meg fele akkorát adnak mint máskor, tessék már összeszedni magát a helynek!
Magyar Tibor
- 2023. október 13., péntek 21:54