Nemrégiben egy vezetett séta keretében bejárhattuk az egykori Balettintézet épületében található W Budapest luxushotelt, így nem volt kérdés, hogy kipróbáljuk a szálloda éttermét, a Le Petit Beefbar Budapest -t is.
Az étterem enteriőrje az annak otthont adó, a főváros értelmiségi és művészeti életének egyik központja, a Drechsler Kávéház múltja előtt tiszteleg, a különleges, ázsiai ihletésű ételek pedig Riccardo Giraudi-hoz, becenevén a Beefboyhoz köthetőek.
Riccardo, aki a 2000-es években kezdett prémium minőségű, exkluzív húsokkal kereskedni, ma már több, mint 30 étteremmel büszkélkedhet, lelkesedése abban is megmutatkozik, hogy saját maga által tervezett tányérokat tesz a vendégek elé, amiken kedvenc emojiit mutatja be.
Az DiningCity étteremajánló étteremhetén most olyan ikonikus fogások közül válogathattunk, mint a Super Kale saláta avokádóval, a vermutban és gyömbérben marinált karaage sült csirke, vagy a signature smashed burger. Érdemes szemezgetni a normál étlapról is, hisz az isteni húsok mellett olyan izgalmas tételeket találhatunk, mint a hamachi crudo, ami egy vékonyra szeletelt, nyers, sárgaúszójú hal citrusos öntettel, vagy az insane rock corn, a tempurázott kukorica. Az ázsiai vonalat mutatja a sushisziget is, ahol a látványkonyhán a szemnünk előtt készülnek a különböző rollok és nigirik.
Az italokról Sára gondoskodott, aki az est folyamán végig kedves, mosolygós és szívesen beszélgetett is, így bár borok inkább üveggel vannak, de a poharas tételeket azért igyekeztünk végigkóstolni. 🍷
Egy valóban hangulatos estét töltöttünk el ebben a nagy múlttal rendelkező épületben, és igazán kozmopolita finomságokat kóstolhattunk meg.
Sápi Erika
- Monday 06/10/2025